12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLacrimile lui Georgescu şi zâmbetul lui Giugea

Lacrimile lui Georgescu şi zâmbetul lui Giugea

http:http://www.youtube.com/watch?v=3lXyNXrOoc8

Nicolae Giugea a fost instalat ieri oficial în postul de prefect al Doljului, în cadrul unei întâlniri sobre în care vorbitorii au bătut câmpii pe alocuri. Ministerul Administraţiei şi Internelor l-a trimis ca şef de ceremonie pe secretarul de stat Mihai Capră.

Eugen Georgescu i-a predat ştafeta de prefect al judeţului lui Nicolae Giugea, urmând ca el să fie, cel mai probabil, numit într-o funcţie publică la unul dintre ministerele patriei. Încă afectat de schimbare, Georgescu a încercat să mimeze stăpânirea de sine, dar a fost agitat pe toată durata ceremoniei oficiale şi uneori îi venea să plângă, spre mirarea directorimii îmbrăcate la patru ace.
La învestirea oficială au participat doar şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ,  preponderent pedelişti, pesediştii şi liberalii de la Consiliul Judeţean Dolj nefiind invitaţi. „Scopul adunării de astăzi (vineri – n.r.) este de a iniţia ceremonia de instalare a domnului Giugea Nicolae în funcţia de prefect“, a glăsuit secretarul Capră. „Îi mulţumesc domnului Georgescu pentru activitate, a avut un mandat destul de dificil, cunoaşteţi problemele cu care s-a confruntat. Sunt convins că experienţa, pregătirea şi competenţa Domniei Sale vor putea fi valorificate şi în viitor“, a continuat oficialul MAI, care a explicat de ce Georgescu a fost înlocuit din funcţie. „Sunt convins că mulţi se întreabă de ce s-a făcut această schimbare. Vreau să vă spun că, în opinia mea, nu am văzut persoana care să fi ieşit la pensie din funcţia de prefect. Prefectura este o instituţie solicitantă, personal mi-aş permite să forţăm puţin lucrurile, să o asemuiesc cu meseria de antrenor de fotbal. Au fost antrenori care au fost schimbaţi chiar dacă nu au pierdut nici un meci“, a spus Capră.
Pentru că Georgescu mai avea puţin şi exploda pe scaunul de lângă el auzind explicaţiile, Capră a lansat promisiunea unui post în adminstraţie. „Ne bazăm pe experienţa lui şi sunt convins că se va găsi pentru Domnia Sa o slujbă care să îi permită să-şi manifeste întreaga pregătire“, a concluzionat Capră, după care i-a dat cuvântul lui Georgescu. Acesta s-a ridicat grăbit în picioare şi a spus scurt: „Vă mulţumesc pentru încredere. Am acţionat în numele legii şi pentru legalitate“. După care s-a aşezat.  

Giugea şi zâmbetul doljenilor

Şi el emoţionat, dar fără să-l treacă lacrimile, Giugea a promis că va colabora cu întreaga administraţie, inclusiv cu Consiliul Judeţean Dolj, instituţie pe care Georgescu a atacat-o din toate poziţiile. „Îi mulţumesc domnului…“, a început Giugea. „Coleg“, a intervenit brusc Georgescu. „Coleg“, a continuat Giugea.  „Sunt probleme mari la nivelul judeţului. Vin cu convingerea că locuitorii judeţului Dolj merită mult mai mult decât s-a făcut până acum, din 1989 încoace. Trebuie să redăm locuitorilor acel statut de român mândru. Să nu uităm că suntem olteni, iar oltenii trebuie să aibă acel zâmbet caracteristic pe feţe. Zâmbetul înseamnă linişte. Vă asigur de o bună colaborare a mea cu tot ce înseamnă instituţii administrative, în frunte cu consiliul judeţean, cu toate primăriile. La nivelul Doljului, să nu avem evenimente deosebite şi să apărem la televiziunile de ştiri numai cu astfel de evenimente neplăcute. Mă întrebau, când eram la Bucureşti, dacă la Craiova avem curaj să ieşim seara pe stradă. Nu asta e Craiova şi nici judeţul. Doljul este locuit de oameni cumsecade, muncitori, normali“, a încheiat Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII