10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBebeluş găsit mort la ghenă

Bebeluş găsit mort la ghenă

Un nou-născut mort a fost găsit marţi aruncat la o ghenă de gunoi din Slatina. Medicii legişti au stabilit că bebeluşul s-a născut viu, dar şi înainte de termen.

Un nou-născut a fost găsit marţi după-amiază decedat la o ghenă de gunoi din cartierul Progresul al municipiului Slatina. Cadavrul se afla într-un sac şi a fost descoperit de un boschetar, care a anunţat un localnic ce venise să arunce gunoiul. Acesta din urmă a sunat la 112 şi a anunţat poliţia. După efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit că bebeluşul s-a născut viu şi a murit după naştere, cel mai probabil de frig. „În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a stabilit că bebeluşul s-a născut viu, dar şi înainte de termen. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea mamei copilului, care va fi acuzată de pruncucidere“, a declarat comisar Claudia Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

Găsit de un boschetar

Trupul neînsufleţit al nou-născutului a fost găsit de un boschetar. „Am venit cu gunoiul să-l arunc. Când am ajuns, un cerşetor care era la ghenă mi-a arătat bebeluşul. Era băgat într-o pungă şi era dezbrăcat. Se vedea doar de la brâu în sus. Când l-am văzut, m-am întors acasă şi am sunat imediat la 112“, a declarat Marin Bălăşescu, şocat de cele văzute. La locul evenimentului a venit şi o ambulanţă, care a transportat trupul neînsufleţit al  nou-născutului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „A fost adus cadavrul unui făt de sex feminin. Acesta cântărea aproximativ un kilogram şi prezenta lividităţi cadaverice. Noi l-am primit în UPU şi am anunţat poliţia“, a declarat medicul Ecaterina Buzău, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Slatina.

Riscă până la şapte ani de închisoare

Femeia care şi-a lăsat copilul să moară aruncându-l la ghena de gunoi riscă până la şapte ani de închisoare. „Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă închisoarea de la doi la şapte ani“, a precizat procurorul Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Oamenii legii continuă cercetările pentru a o identifica pe mama copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII