23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGerul afectează vânzările pieţarilor

Gerul afectează vânzările pieţarilor

Târgujienii ocolesc de câteva zile pieţele din municipiu, pentru că temperaturile scăzute deteriorează marfa pieţarilor. Comercianţii se plâng că nu au condiţii să-şi păstreze legumele şi fructele şi că frigul puternic le afectează afacerile.
Temperaturile sub -10 grade Celsius le creează probleme comercianţilor din pieţele municipiului Târgu Jiu. În Piaţa Mare, pieţarii aşteaptă ore în şir să-şi vândă marfa care e pe cale să îngheţe. Din acest motiv, cumpărătorii evită să achiziţioneze fructe şi legume de la tarabe, preferând hipermarketurile. Ca să nu le îngheţe cu totul fructele, unii dintre comercianţi îşi acoperă marfa cu pături: „Încercăm să găsim soluţii ca să nu ne îngheţe de tot marfa. Este foarte frig, îngheţăm şi noi, şi marfa şi abia mai facem vânzare. Oamenii merg la magazine. De ani întregi ne plângem să ne închidă piaţa, să nu mai fie aşa de frig. Nimeni nu ne-a ascultat şi acum noi avem de suferit“, a spus o comerciantă. „Plătim peste 400 de lei la chirie lunar. Sunt zile în care abia vând două kilograme de mandarine. Este foarte frig şi fructele nu rezistă. Oamenii nu mai cumpără de la noi“, a spus Ileana Ionescu, comerciantă.

Protecţie împotriva frigului

Ceaiul fierbinte sau un pahar cu vin fiert sunt remediile folosite de pieţari pentru a se apăra de frig. În ciuda faptului că se îmbracă foarte gros, comercianţii spun că riscă să ajungă la spital. „Toată ziua să stai în frigul ăsta nu e bine deloc. Iarna trecută am răcit şi am stat în spital. Dar parcă nu a fost aşa de frig. Trebuia să ne izoleze cumva, să nu degerăm aici. Din asta trăim, ne iau pâinea de la gură“, a spus Aura Cremene, comerciantă. Pieţarii sunt nemulţumiţi de faptul că municipalitatea nu a găsit soluţii pentru ca, în perioadele cu geruri mari, piaţa de legume şi fructe să poată fi izolată, iar marfa, protejată. Asta ar fi singura soluţie ca să fie protejaţi de frig şi comercianţii, şi marfa. „Prefer să fac drumul până la hipermarket, decât să cumpăr din piaţă. Cu siguranţă, ar fi bine să le facă un loc unde să nu le îngheţe oamenilor marfa. Este păcat. Cred că din ce în ce mai mulţi cetăţeni aleg marile magazine în această perioadă“, a spus Romina Crăciunescu, o cumpărătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS