30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGigioc, condamnat la un an şi jumătate de închisoare

Gigioc, condamnat la un an şi jumătate de închisoare

Gigi Vaik Zavera, zis Gigioc, a fost condamnat de Judecătoria Craiova la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru scandalul de pe 23 iulie 2008, din restaurantul Gloria situat în centrul Băniei. Hotărârea judecătorilor craioveni nu este definitivă, aceasta fiind deja atacată cu apel la Tribunalul Dolj.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj comunica pe 24 iulie 2008 că, în urmă cu o zi, „în incinta unui restaurant din Craiova s-a produs un conflict spontan, generat de faptul că partea vătămată ar fi făcut afirmaţii despre unul dintre agresori pe un post de televiziune, în urmă cu doi ani“.
Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit atunci că Gigi Zavera, zis Gigioc, care era însoţit de Daniel Anca, zis Fofana, şi de Florinel Barbu, zis Schială, a provocat un scandal în restaurantul Gloria din centrul Craiovei. Gigioc a ameninţat un bărbat cu un cuţit şi i-a luat 800 de euro. Motivând că în urma incidentului au fost tulburate grav ordinea şi liniştea publică şi s-au distrus bunuri, poliţiştii i-au reţinut pe Daniel Anca şi Gigioc, care au fost introduşi în arestul IPJ Dolj.
Ulterior, pe 24 iulie, cei doi au fost duşi la Judecătoria Craiova, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 15 zile, fiind acuzaţi de tâlhărie, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Fofana şi Gigioc nu au stat prea mult după gratii pentru că, pe 25 iulie, în urma recursului care s-a judecat la Tribunalul Dolj, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi Craiova.  
La finalizarea cercetărilor în acest caz, la mai bine de un an de la producerea incidentului, în septembrie 2009, procurorul de caz l-a trimis în judecată numai pe Gigioc, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Condamnări pentru ultraj

După un an, pe 28 octombrie 2010, Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat pe Gigi Zavera şi l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice cu circumstanţe agravante. Judecătorii nu au uitat să deducă din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii (din 23 iulie) şi perioada arestării preventive de… o zi, de pe 24 până pe 25 iulie 2008.
Gigioc a atacat cu apel decizia Judecătoriei Craiova, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 11 noiembrie. Primul termen al judecării apelului a fost luni, când însă magistraţii au dispus amânarea pentru 7 februarie 2011.
Gigi Zavera a mai fost condamnat până acum de instanţele craiovene, el primind o pedeapsă de… două luni şi şase zile închisoare pentru implicarea în scandalul de la sfârşitul anului 2005.
Reamintim că, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2005, două grupuri înarmate cu bâte şi răngi, conduse de Enriko-Cezar Constantinescu şi Marian Ciovică, pe de o parte, şi Gigi Vadik Zavera şi Nicuşor Anuţa, pe de altă parte, s-au încăierat la discoteca Medieval şi, după aceea, la Angel’s. În urma scandalului, şapte persoane au fost rănite şi mai multe maşini au fost distruse.
După scandal, poliţiştii i-au reţinut pe cei patru, iar pe 1 decembrie Enriko, Gigioc şi Ciovică au fost arestaţi preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice cu circumstanţe agravante.
Pe 9 decembrie, cei trei au şi fost trimişi în judecată, iar în februarie 2007, după ce mai mulţi martori îşi schimbaseră declaraţiile, Judecătoria Craiova i-a achitat pe Enriko şi Gigioc. Ciovică a primit doi ani de închisoare cu suspendare.
Procurorii au făcut apel, apoi recurs, iar anul acesta, în ianuarie, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe cei trei. Astfel, potrivit încheierii şedinţei de judecată din 27 ianuarie, Curtea de Apel a admis recursul procurorilor şi i-a condamnat pe Enriko şi Gigioc pentru ultraj contra bunelor moravuri la fix cât stătuseră în arest. Enriko a primit o lună şi 23 de zile închisoare, Gigioc – două luni şi şase zile închisoare, iar Ciovică a rămas cu cei doi ani de închisoare cu suspendare.

Încă un scandal

Numele lui Gigioc a mai apărut într-un scandal, petrecut pe 15 iunie 2009 în curtea Spitalului de Urgenţă Craiova. Tudor Rada, nepotul lui Gigioc, fusese implicat într-o altercaţie pe strada Bucura din Craiova, după care a ajuns la spital. La unitatea medicală a ajuns şi Gigioc, împreună cu mai multe persoane, iar din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că aceştia au lovit doi membri ai familiei Velcu, crezând că ei l-au bătut pe Rada. Procurorii nu au avut probe care să îl incrimineze pe Gigioc, în acest caz fiind arestaţi atunci pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice Marius Iortoman, Alexandru Velcu şi Vasile Slătineanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII