27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalColaborarea dintre spitalele din Slatina şi Milano, prelungită până în 2013

Colaborarea dintre spitalele din Slatina şi Milano, prelungită până în 2013

Un nou acord de colaborare între Spitalul de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguarda din Milano s-a parafat pe 10 decembrie, în Italia. Parteneriatul dintre cele două instituţii poartă semnăturile ministrului pentru egalitate de şanse din Italia şi ale reprezentanţilor regiunii Lombardia şi firmei Pirelli, care l-au prelungit până în 2013, şi are ca obiectiv declarat formarea profesională a medicilor şi asistenţilor români prin intermediul unui program de training coordonat de spitalul milanez.
Acordul de formare profesională încheiat luna aceasta se adresează medicilor şi asistenţilor spitalului din Slatina, care vor participa în următorii trei ani la cursuri teoretice şi practice organizate pentru Secţiile de Radiologie şi Chirurgie Reparatorie (Arşi), cu schimburi de experienţă pentru personalul medical din Unitatea de Primiri Urgenţă şi Chirurgie Generală. În lupta pentru prevenirea tumorilor aparatului genital feminin, o atenţie deosebită va fi acordată Secţiei de ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Slatina.
Cu cei 400.000 de euro pe care Pirelli a anunţat că îi va investi până în 2013 în acest proiect, suma totală cheltuită de producătorul italian de anvelope în perioada 2008-2013 pentru susţinerea financiară a parteneriatului dintre cele două spitale, demarat în 2008, se ridică la circa un milion de euro.
În 2008, 2009 şi 2010, 120 de medici şi asistenţi ai spitalului slătinean au efectuat schimburi de experienţă alături de cadrele medicale ale Spitalului Niguarda. În cadrul noului acord de colaborare, medicii italieni vor continua să prezinte, la Slatina, o serie de cursuri teoretice şi practice privitoare la funcţionarea noilor protocoale şi a tehnologiilor de ultimă oră.  Proiectul de colaborare face parte dintre iniţiativele sociale Pirelli, dedicate comunităţilor locale. În 2005, Pirelli deschidea la Slatina un important Pol Industrial, care numără în prezent peste 2.000 de salariaţi în cadrul Fabricii de Anvelope şi Cord România. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS