19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDaruri de la elevi pentru copiii cu deficienţe

Daruri de la elevi pentru copiii cu deficienţe

Elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu au primit daruri de la mai multe grupuri de colindători. În mai puţin de o săptămână, elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ au reuşit să strângă haine, alimente şi dulciuri, pe care le-au dăruit celor aflaţi în dificultate.

20 de elevi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu au primit daruri de la elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV). Roxana Mâncaciu este eleva căreia i-a venit ideea să iniţieze o campanie de strângere de daruri pentru copiii care beneficiază de serviciile Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu. Fata este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ şi împreună cu colegii săi au mobilizat toţi elevii din liceu. „Am vrut să facem ceva frumos pentru aceşti copii, care de cele mai multe ori sunt marginalizaţi de semenii lor. Aşa că am început să strângem daruri. Mai ales că suntem în perioada Sărbătorilor de iarnă, gestul nostru de a iniţia campania nu a deranjat pe nimeni. Colegii noştri din CNTV au donat haine, alimente, dulciuri şi multe, multe jucării. Astfel, cu ajutorul tuturor, am reuşit să facem 20 de pungi cu hăinuţe, 20 de cutii-cadou pline cu jucării, caiete, pixuri şi alte obiecte, precum şi multe plase cu dulciuri. Suntem bucuroşi că i-am văzut zâmbind pe aceşti micuţi“, a spus eleva.  

Copiii îi ajută pe copii

Elevii de la CNTV le-au adus micuţilor de la Şcoala Specială şi un brad de Crăciun, pe care l-au împodobit împreună. De asemenea, elevii s-au jucat şi au discutat cu micuţii cu nevoi speciale. „Sunt copii care au nevoie de sprijin şi nu ne-am sfiit să le dăm un ajutor, un dar care să le facă ziua frumoasă, chiar dacă şi noi mai suntem copii. Am venit la Centru şi am petrecut câteva ore în compania lor, ne-am jucat cu ei, am vorbit, am cântat colinde. Nu este vorba doar despre daruri, important era să şi petrecem timp cu ei, să socializăm.  Unul dintre colegii noştri s-a costumat în Moş Crăciun, lucru ce i-a bucurat nespus pe elevii de la Şcoala Specială“, a spus Andreea Fiera, elevă la CNTV. „Sunt copii cu nevoi speciale, care, aşa cum ştim, uneori sunt marginalizaţi. Le-am făcut o surpriză aducându-le cadouri şi elevii mei s-au jucat cu ei. Deşi şi ei sunt copii, au înţeles cât de importantă este comunicarea cu aceşti micuţi“, a spus profesorul psiholog Doina Baiu de la CNTV, susţinătorul proiectului elevilor.

„Iarăşi vine Moş Crăciun“

Ca în fiecare an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret  (DJST) Gorj a organizat acţiunea de tineret „Iarăşi vine Moş Crăciun“, în parteneriat cu Palatul Copiilor şi asociaţiile de tineret din municipiu. Acţiunea s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. La aceasta au participat aproximativ 150 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12-20 de ani din unităţile de învăţământ din oraş şi din mediul rural. „A fost creat un cadru specific de sărbătoare, s-au împărţit cadouri, iar elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu au oferit un spectacol de colinde. Cei mai mulţi dintre participanţi sunt tineri cu probleme sociale, iar cu prilejul acestei acţiuni au uitat pentru câteva clipe de greutăţile cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi şi s-au bucurat de darurile primite. An de an facem această acţiune. Măcar aşa aducem un strop de bucurie în viaţa celor cu probleme“, a spus Horaţiu Gorun, directorul DJST Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS