16.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu ajuns în spatele gratiilor

Au ajuns în spatele gratiilor

Trei bărbaţi din judeţul Mehedinţi, care erau daţi în urmărire la nivel naţional şi aveau de executat pedepse cu închisoarea pentru mai multe infracţiuni, au ajuns după gratii.

Poliţiştii de la Compartimentul Urmăriţi din cadrul IPJ Mehedinţi au efectuat mai multe acţiuni pentru depistarea celor care se sustrăgeau pedepselor. Primul care a căzut în mâna oamenilor legii a fost un orşovean de 31 de ani, care avea mandat de executare a pedepsei de un an şi şase luni închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei, fiind dat în urmărire la nivel naţional. În luna august 2010, bărbatul a fost depistat în trafic având o alcoolemie de 1,10 miligrame de alcool pur în sânge. Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii l-au băgat după gratii şi pe un severinean de 45 de ani, care în urmă cu câteva luni a lovit o femeie, provocându-i lovituri atât de grave, încât aceasta şi-a pierdut simţul mirosului. Acum, agresorul va sta la închisoare trei ani.
Ultimul mehedinţean care a fentat legea mai multe luni este din comuna Malovăţ şi are de executat doi ani de închisoare pentru mai multe infracţiuni. Pe lângă conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, mehedinţeanul a provocat şi un accident şi a fugit de la locul faptei.
„Pe 3 decembrie, poliţiştii din cadrul Compartimentului urmăriţi de la Serviciul de investigaţii criminale, în colaborare cu poliţiştii orşoveni, au acţionat pentru depistarea şi identificarea persoanelor care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Poliţiştii l-au identificat pe Traian U., de 31 de ani, din Orşova, care, pe 13.06.2008, a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis şi având o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în sânge. Aceleaşi efective l-au depistat pe Grigore P., de 45 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care poseda mandat de executare a pedepsei de trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Pe 30.06.2009, în urma unui conflict spontan, acesta a lovit-o pe Evelina B. cu un obiect contondent, producându-i leziuni ce au condus la pierderea simţului olfactiv. De asemenea, poliţiştii l-au identificat pe Florin B., de 27 de ani, din Malovăţ, care pe 8.11.2009 a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Cele trei persoane au fost reţinute şi încarcerate în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, urmând să fie transferate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU