21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVânătorii vor teren gratis

Vânătorii vor teren gratis

Consilierii municipali din Târgu Jiu au de luat o decizie dificilă în şedinţa de astăzi a consiliului local, când primarul Florin Cârciumaru le va propune concesionarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de teren de 22,3 hectare în zona Preajba, către AJVPS Gorj.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj poate să dea astăzi lovitura şi să devină administratorul unei suprafeţe de teren de 22,3 hectare, prin intermediul consilierilor locali. În numele a 1.400 de membri, conducerea AJVPS Gorj a solicitat Consiliului Local Târgu Jiu, la sfârşitul lunii septembrie, printr-o adresă, aprobarea concesionării suprafeţei de 22,3 hectare de izlaz, situată în extravilanul localităţii Preajba, componentă a municipiului. Potrivit cererii, AJVPS Gorj doreşte să preia suprafaţa importantă de teren fără să plătească nimic timp de 20 de ani. În zona respectivă, Asociaţia intenţionează să amplaseze un poligon de tir, unde vânătorii să îşi desfăşoare periodic şedinţele de tragere sau unde să fie organizate concursuri de profil sau să se antreneze membrii AJVPS Gorj, înaintea deschiderii sezonului de vânătoare.

Edilul a iniţiat proiectul

Conform directorului AJVPS Gorj, Niculaie Tonca, membrii asociaţiei pe care o conduce nu vor schimba destinaţia terenului, ci se vor ocupa doar de defrişarea şi amenajarea corespunzătoare a celor 22,3 hectare, astfel încât să poată fi avizat ca poligon de tragere. Conducerea AJVPS Gorj a găsit şi sprijin la Primăria Târgu Jiu, în ceea ce priveşte primirea gratuită a izlazului. Primarul Florin Cârciumaru a iniţiat un proiect de hotărâre privind atribuirea în folosinţă gratuită a terenului de 22,3 hectare, aflat în extravilanul municipiului Târgu Jiu. Proiectul de hotărâre va fi spus dezbaterii şi aprobării, în şedinţa de astăzi a consiliului local. În referatul anexat proiectului iniţiat de Florin Cârciumaru se invocă Legea administraţiei publice locale, potrivit căreia „consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice“, se menţionează în referat. Nu se cunosc activităţile de binefacere întreprinse de AJVPS Gorj în ultimii ani sau care este utilitatea publică a împuşcării mistreţilor, căprioarelor sau fazanilor din judeţ, cert este că la câţiva kilometri de Preajba, în comuna Turcineşti, există de mai mulţi ani un poligon de tragere, folosit cu succes de cei interesaţi. Aprobarea concesionării ar însemna blocarea pe 20 de ani a unei suprafeţe de teren de 22,3 hectare, fără nici un beneficiu în plan economic pentru oraş. Este adevărat că nici consilierii locali nu ar fi interesaţi să înfiinţeze, de exemplu, un parc industrial în aproierea oraşului, întrucât nimeni din administraţia locală nu a avut vreodată preocupări serioase în a aduce investitori în municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS