Benzinăriile automate intră în RomâniaCompania Bioromoil a lansat în România conceptul de benzinărie automată, care nu dispune deloc de personal. Clienţii plătesc în numerar sau cu cardul şi alimentează singuri. Bioromoil va avea 100 de staţii automate în ţară, care vor funcţiona sub brandul AutoMat, iar din 2011 se va extinde în Bulgaria şi Republica Moldova.

Compania Bioromoil Automatic Stations, membră a Grupului Bioromoil, a lansat ieri, la Craiova, benzinăria AutoMat – cel mai nou şi mai modern concept de staţie de distribuţie a carburanţilor, complet automatizată. Investiţia se ridică la circa 220.000 de euro, iar proiectul este o colaborare între Bioromoil şi partenerii săi – BRD Groupe Societe Generale şi Gilbarco Veeder Root, alături de compania software ITGroup şi de proiectantul general Igloo Arhitecture. Grupul Bioromoil este patronat de omul de afaceri Vladislav Chetrar şi compania cipriotă Haropi Trading Ltd., care au decis în urmă cu doi ani să intre pe piaţa din România cu un nou tip de benzinării. Staţiile, care vor funcţiona sub brandul AutoMat, dispun de şase pompe de alimentare, care comercializează trei tipuri de carburanţi – două tipuri de benzine şi unul de motorină. Carburanţii sunt achiziţionaţi de la mai multe companii care activează pe piaţa din România: Rompetrol, Petrom şi Lukoil. Noutatea este că staţiile nu dispun deloc de personal. Plata poate fi făcută atât prin card – bancar sau business, cât şi în numerar, la POS-ul pus la dispoziţie de BRD. După efectuarea plăţii, clientul îşi poate alimenta maşina. POS-ul dă şi rest, sub forma unui voucher valoric, care poate fi folosit ulterior. Clienţii nu plătesc comisioane la plata cu cardul.

Extindere în Bulgaria şi Republica Moldova

Ca servicii suplimentare, benzinăriile dispun şi de un automat, de unde pot fi cumpărate mai multe produse preambalate: dulciuri, snack-uri, băuturi răcoritoare nealcoolice sau energizante, dar şi de un echipament de verificare a presiunii în roţi, care poate fi folosit gratuit. Suplimentar, aici există un POS la care clienţii pot plăti facturi sau îşi pot alimenta contul. Instrucţiunile de folosire pentru fiecare serviciu oferit de AutoMat sunt afişate în dreptul fiecărui echipament, iar în cazul în care clientul întâmpină dificultăţi poate contacta direct din staţie unul dintre dispecerii din Call Center, printr-o simplă apăsare de buton. Până în prezent, alte două benzinării similare au fost deschise la Drobeta Turnu Severin şi la Târgu Jiu. Urmează, până la sfârşitul anului, staţii la Slatina, Iaşi, Suceava, Bacău, Focşani, Brăila şi Sibiu.


„Bioromoil va investi în următorii trei ani circa 25 de milioane de euro din resurse proprii şi din fonduri atrase pentru a dezvolta în România o reţea de 100 de staţii AutoMat. De asemenea, din 2011 ne vom extinde pe pieţele din Bulgaria – cu 40 de staţii şi Republica Moldova – cu zece staţii. Avem, de asemenea, în construcţie, două fabrici la Brăila, de biodiesel şi de ulei vegetal, cu producţii anuale estimate la 80.000 de tone la ulei şi de 50.000 de tone la biodiesel. Investiţiile, care se ridică la circa 22 de milioane de euro, vor fi finalizate în 2011 – 2012“, a precizat Laurenţiu Argeşanu, director general al Bioromoil Automatic Stations.

Compania estimează să încheie anul cu o cifră de afaceri de şapte milioane de euro, de 50 de milioane de euro în 2011 şi de 150 de milioane de euro când toate cele 100 de staţii vor deveni funcţionale. Bioromoil ţinteşte o cotă de piaţă de 3% până în 2013. Printre invitaţii la evenimentul de ieri s-a aflat şi Ioan Niculae, patronul InterAgro – companie care a dezvoltat o fabrică de bioetanol la Zimnicea şi cu care este posibil ca Bioromoil să colaboreze. Aceasta, în condiţiile în care procentele de biocombustibili din carburanţi ar trebui să crească de la 4% în 2010 la 18% în 2018.Comenteaza acum

13 Comentarii

 1. Marius said:

  existau si inainte asemenea benzinarii, chiar daca f rare…. asa ca nu este o premiera….

 2. Seth said:

  Foarte interesant articol, era greu sa ne si spuna unde s-a deschis minunea asta tehnologica…
  Comp licata gazetaria asta… de sud.

 3. Laura said:

  Parcarea Kaufland Craiova II.
  Mai exista 2 deschise in Drobeta Turnu Severin Si Tg JIu.

 4. 007 said:

  In parcarea Kaufland din Craioviţa si mi se pare ca e 4,62/l benzina de 95. O fi mult, o fi putzin?!

 5. dar said:

  De cca.un an este o astfel de statie la Dobra-Balacita jud.MH,pe drumul 606 Craiova-Vanju Mare.Asa ca nu este o noutate…

 6. joel said:

  a luat piinea de la gura politstilor de la sectie .
  de aici mai aveau si ei o ocupatie ca mai prindeau pe un amarit care nu avea bani prin camere video si aratau la sefi ca ancheteaza ceva…

 7. De cativa ani said:

  Nu au aparut acum, sunt de cativa ani asemenea benzinarii. Nu-ti da rest, daca s-a umplut rezervorul si ai bagat bani prea multi pierzi banii. S-au intamplat cazuri sa se blocheze si pierzi bani sau timp sa-i recuperezi, nu e chiar asa, parerea mea e ca sunt avantaje si dezavantaje, iar pretul nu e mai mic.

 8. Info said:

  Daca s-a umplut rezervorul, sistemul va emite un bon valoric de suma ramasa, pe care il poti folosi cu alta ocazie.
  Diferenta fata de statiile existente (prin urmare, noutatea) este ca accepta orice tip de card (emis in Romania sau in afara) Visa.
  + cash sau cardul companiei.

 9. oliviu said:

  Nu este un lucru bun cu sistemele astea automatizate, locuri de munca din parti.

 10. Craiovitza said:

  Langa Kauflandu-ul din Craiovitza Noua ! ! ! acolo s-a deschis

 11. Ginel said:

  Asa cum spuneam si aseara, cand stirea (mai de garba publicitatea!) era de ultima ora, hotii nu vor mai fura benzina, ci automatul cu totul, legandu-l cu lantul de camion. In tarile “civilizate” unde vandalismul e mult mai dezvoltat, ca Franta, Elvetia, Germania, s.a., automatele sunt numai pe baza de card, deci nu mai sunt tentante, in timp ce in Italia, sunt mixte, si se intampla ce spuneam mai devreme: se mai muta automatele! Locurile de munca, sigur sunt mai putine, dar diferenta de costuri se reflecta si in pret. Costurile sunt cu transportul, amortizarea, terenul, utilitatile (apa, curent) si contractul cu firma care va face intretinerea (curatenie, manusi de unica folosinta, servetele)

Alte stiri

11 martie 2019

Dieta pentru bila leneșă: 6 alimente cu efect benefic

Principala funcție a vezicii biliare este prelucrarea grăsimilor. Află ce alimente poți consuma pentru a trata cu succes bila leneșă, în timp ce ai o digestie optimă, potrivit eva-rom. În momentul în care vezica biliară nu își îndeplinește rolul ...

Sumarul ediției de vineri, 26 noiembrie 2010

Actualitate

» Handbal: Vasile Stângă nu va mai fi antrenorul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu
» Subvenţia integrală RAT, anulată în 2011
» „Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi
» S-a privatizat primăria
» Trei proiecte cu fonduri UE pentru Băileşti
» Parlamentul decide luni soarta asumării lui Boc
» Gorj: Însoţitorii persoanelor cu handicap îşi vor primi banii
» Atenţie, companii! Un escroc pretinde că vă returnează impozitele
» Falsuri sub ştampila Primăriei Craiova
» Gorj: Caloriferele de la Şcoala in Glogova, elemente de decor
» Dolj: Maşina soţiei fostului subprefect, distrusă în parcare
» Craiova: Un adolescent vrea să trăiască pe propriile picioare
» Iarna s-a instalat la Rânca

Local

» Profesorii nu-şi mai asumă Pactul Naţional pentru Educaţie
» Costul medicaţiei românilor cu HIV – 50 de milioane de euro pe an
» Căldură în şcoli, frig în case
» Factura greu întreţinută
» Staicu, şah la Anghel
» Benzinăriile automate intră în România
» Şase ani de închisoare pentru Drăgan
» Chelu şi ai lui rămân în arest
» Frate de procuror, arestat la Craiova
» Cosmin Sandu s-ar fi sinucis…

Sport

» Piţurcă, doar o etapă
» Ultima impresie contează
» Frăţică: Vrem măcar patru puncte din ultimele două jocuri
» Mladen, în sferturile Cupei Italiei
» Cîrţu, demis de la CFR
» Cum mută Piţi?
» Scoţienii cer arbitri străini
» Ştefan Radu scapă de operaţie
» Serena nu serveşte la Melborne
» Hănescu vrea în top 20 ATP
» Baschetbaliştii de la SCM-U joacă astăzi cu Braşov
» Prinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Bani & Afaceri

» Belvedere către podul de peste Dunăre
» Scurte ştiri
» Salariul minim – 670 de lei. Creşte presiunea pe firme

Sanatate

» Coplată la medic, de anul viitor
» Tratarea răcelii fără medicamente
» Ritmul cardiac normal

Magazin

» „Religia în formare“
» Fereşte-te de radar!
» Agenda evenimentelor
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Ia te uită
» Horoscop
» Cinci oraşe pentru inspiraţia artistică

Opinii

» Război mamelor

Top