20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la Liceul Energetic

Protest la Liceul Energetic

Peste 100 de elevi ai Grupului Şcolar Energetic din Craiova au ieşit din clase ieri pentru a protesta faţă de schimbarea directorului Ionel Bogdan. Noul director al Liceului şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj sunt convinşi că protestul spontan al elevilor nu a fost chiar… spontan, ei fiind scoşi din clase de cadrele didactice.
Potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj, conducerea Liceului Energetic – directorul Ionel Bogdan şi directoarea adjunctă Maria Jifcu – a fost înlocuită din cauza conflictului continuu care era în şcoală. „Am decis să punem directori din afară pentru a soluţiona conflictul din această unitate de învăţământ. Sperăm ca acum lucrurile să intre în normal“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspector general al ISJ Dolj.
Ieri-dimineaţă, pe funcţia de director a fost numit cu delegaţie Anghel Petrescu, iar pe cea de director adjunct – Adriana Călinoiu.
Se pare că decizia ISJ Dolj i-a înfuriat pe elevi, care au ieşit din clase şi au cerut ca Ionel Bogdan să fie repus în funcţie. Potrivit directorului Anghel Petrescu, elevii au fost scoşi de la ore de profesorii care sunt de partea lui Ionel Bogdan. „Din declaraţiile elevilor, se pare că unii colegi (profesori – n.r.) i-au scos de la ore pentru a protesta faţă de înlocuirea directorului. Vom invita la discuţii atât profesorii nemulţumiţi, cât şi părinţii şi elevii pentru a rezolva această situaţie“, a explicat Anghel Petrescu.
Decizia ISJ Dolj de a înlocui conducerea Liceului Energetic vine la câteva luni după ce directorul şi directorul ajunct au fost schimbaţi între ei. Reprezentanţii ISJ Dolj au precizat atunci că Maria Jifcu şi Ionel Bogdan au făcut rocadă de funcţii la presiunea cadrelor didactice, precum şi în urma plângerilor depuse de elevi şi părinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII