19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBlaga zice că de numele PDL se va lega scoaterea ţării din criză

Blaga zice că de numele PDL se va lega scoaterea ţării din criză

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Slatina, că de numele democrat-liberalilor se va lega scoaterea din criză a Românei şi că partidul nu va dispărea de pe scena politică, aşa cum cred unii.

Blaga, care a participat la reuniunea Biroului de Coordonare Judeţean Olt, a spus că soarta partidului este de a fi la guvernare în momente dificile, amintindu-le de munca depusă de democraţi în Guvernul Alianţei DA, când a eliminat steguleţe pe care ţara noastră le-a avut din partea forurilor europene, determinând intrarea noastră în Uniunea Europeană. „După care, drept răsplată, premierul Tăriceanu ne-a scos din guvern“, a adăugat el.
Potrivit lui Blaga, munca depusă acum de guvern, în momente dificile, nu va conduce, aşa cum cred unii, la „scoaterea partidului de pe scena politică“. „De numele partidului nostru se va lega scoaterea ţării din criză“, i-a asigurat Blaga pe democrat-liberalii din Olt.

„Mai bine suntem mai puţini şi de calitate“

El şi-a îndemnat colegii să nu se sperie de scorul PDL în sondajele care sunt date publicităţii, pentru că nu procentele obţinute de partide sunt importante, ci acela al nehotărâţilor.
„Mulţi nu mai au încredere în noi, dar nici la ei nu au trecut. Oamenii aşteaptă să vadă ce facem. Când vor constata că am reuşit să trecem ţara cu bine peste criza economică, vor avea încredere în noi. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări. În Lituania, partidul aflat la guvernare a recâştigat alegerile cu peste 60%. La fel în Grecia. Partidul de guvernământ a câştigat recent alegerile locale după acele demonstraţii pe care le cunoaşteţi. Totul este să rămânem o echipă“, a spus Blaga, precizând că efectele crizei economice sunt un test pentru partid. „Ne permite să ne evaluăm capacitatea de a rezolva problemele oamenilor, să constatăm la membrii noştri care au sau nu caracter, pentru că acesta se descoperă în situaţii grele şi ne permite să constatăm capacităţile manageriale ale aleşilor noştri“, a mai afirmat secretarul general al PDL.
Acesta a criticat dur poziţia unor membri PDL, care pur şi simplu fac şantaj cu propriul guvern. „Susţinerea guvernului a ajuns monedă de schimb. Votez nu ştiu ce lege dacă mi se dă nu ştiu ce. Nu au ce căuta astfel de oameni în partidul nostru. Mai bine suntem mai puţini şi oameni de calitate“, a mărturisit Blaga.
Membrii Biroului de Coordonare Judeţean al PDL Olt s-au reunit sâmbătă pentru alegerea structurilor de conducere ale organizaţiei. În urma alegerilor, primele patru funcţii de la nivelul conducerii judeţene au fost obţinute de singurii candidaţi intraţi în joc: Darius Vâlcov – preşedinte, senatorul Mihai Niţă şi deputatul Daniel Bărbulescu sunt cei doi prim-vicepreşedinţi aleşi, iar secretar general al organizaţiei a fost ales Dan Bălăşescu.
Singura concurenţă a fost pentru cele zece funcţii de vicepreşedinte, pentru care au fost depuse 17 candidaturi. Cei zece vicepreşedinţi PDL Olt aleşi la finalul lucrărilor sunt: Florin Tiutiu, Nicolae Andronie, Victor Dima, Laurenţiu Moisiu, Florin Ciocan, Nicolae Vladu, Marin Iornică, Ana Anghel, Mariana Gheorghe şi Vasile Marian.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII