15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni, în acţiunea „Riposta“

Poliţiştii doljeni, în acţiunea „Riposta“

Oamenii legii din Dolj au organizat joi o acţiune intitulată sugestiv „Riposta“, prin care s-au urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor violente, dar şi menţinerea ordinii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, la acţiunea de amploare organizată joi au participat aproape 400 de poliţişti de la Rutieră, Ordine publică, Investigaţii criminale, Investigarea fraudelor, Crimă organizată, Transporturi, dar şi 100 de jandarmi. Poliţiştii şi jandarmii au acţionat în opt zone, cartiere din Craiova şi localităţi doljene, încercând să pună mâna pe cei care au încălcat legea.
Acţiunea oamenilor legii s-a încheiat cu rezultate considerate bune, mai ales că au fost aruncate după gratii opt persoane. Joi, au fost constatate 17 infracţiuni, pentru care au şi fost întocmite dosare penale.
În plus, poliţiştii au prins 19 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, au reţinut cinci persoane în baza unor ordonanţe pentru 24 de ore şi au arestat alte trei persoane. De asemenea, au fost depistate trei persoane urmărite, una dintre ele în baza unui mandat european. Au mai fost constatate şi 347 de contravenţii, fiind aplicate tot atâtea amenzi, în valoare totală de 66.255 de lei. Poliţiştii de la Rutieră au reţinut nouă permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Arestări şi percheziţii

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, joi, ofiţerii de la Investigaţii Criminale l-au prins pe Ninel Francisco, de 35 de ani, din Craiova. Tânărul era dat în urmărire la nivel internaţional de autorităţile germane pentru săvârşirea de infracţiuni informatice, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare. Ninel a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar procurorii au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.
Tot joi, poliţiştii doljeni l-au prins pe Dumitru Obleagă, de 30 de ani, din Coţofenii din Dos, care este condamnat la un an închisoare pentru distrugere. Alt urmărit prins joi este Dan Pop, de 33 de ani, din Craiova, condamnat la trei ani pentru infracţiuni informatice. Cei doi au fost duşi direct în arestul IPJ Dolj, urmând să fie transferaţi în penitenciare.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, oamenii legii au efectuat cinci percheziţii domiciliare şi au prins trei persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni. Cercetările în acest caz au început pe 6 noiembrie, când un echipaj de poliţie aflat pe DN65 C, Bălceşti – Craiova, a făcut semnal de oprire unui autoturism care circula cu viteză. Cum şoferul nu a oprit, poliţiştii au plecat după el, iar după aproximativ doi kilometri autoturismul a fost găsit abandonat. În maşină a fost găsit un cazan din cupru, două telefoane mobile şi câteva obiecte de îmbrăcăminte, despre care s-a stabilit că fuseseră furate din curtea locuinţei Domnicăi Tătulescu, din comuna Fărcaş. Oamenii legii au început cercetările şi joi au efectuat cinci percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificaţi Sorinel Alimănitu, de 31 de ani, Gabriel Alimănitu, de 21 de ani, şi Marius Ilin, de 22 de ani, toţi din Fărcaş, suspecţi de comiterea furtului din curtea familiei Tătulescu.
Cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 15 zile, fiind acuzaţi de violare de domiciliu şi furt calificat, iar al treilea şi de conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducere fără permis.

Tâlhărie la Bârca
Tot joi, poliţiştii doljeni au reţinut doi tineri pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi, Iulian Piti şi Laurenţiu Bărbosu, din comuna Bârca, prin ameninţări şi violenţă, au furat cinci oi ale unui cioban din localitate. Tinerii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII