19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJumătate dintre beneficiari şi-au ridicat alimentele de la UE

Jumătate dintre beneficiari şi-au ridicat alimentele de la UE

Mai mult de jumătate din totalul de 7.651 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană s-a prezentat la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din subordinea Primăriei Târgu Jiu pentru a-şi ridica produsele cuvenite. De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, 4.115 persoane au intrat în posesia ajutoarelor alimentare.
„Cele 4.115 persoane beneficiare au intrat în posesia a peste 57 de tone de făină, 28 de tone de mălai, 13 tone paste făinoase, cinci tone biscuiţi şi patru tone zahăr. Din păcate, laptele praf nu a ajuns nici până în prezent, îl aşteptăm la începutul lunii decembrie. Zilnic vin zeci de persoane ca să îşi ridice alimentele. Fiecare beneficiar trebuie să primească 14 kilograme de făină albă, şapte kilograme de făină de mălai, 3,2 kilograme de paste făinoase, circa două kilograme de biscuiţi şi câte un kilogram de zahăr şi unul de lapte praf“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.
Până în prezent, distribuirea alimentelor la nivel judeţului a fost făcută în proporţie de aproximativ 40%. La nivelul judeţului, numărul total al beneficiarilor este, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, de 49.928, dintre care 18.718 pensionari, 11.225 cetăţeni care primesc ajutor social, 10.038 de şomeri şi 9.947 de persoane cu handicap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS