25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRuşeţ îi verifică la „pile“ pe directorii de deconcentrate

Ruşeţ îi verifică la „pile“ pe directorii de deconcentrate

Proaspătul lider al PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, va propune Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), care este organismul provizoriu de conducere al filialei judeţene, analizarea activităţii tuturor directorilor de deconcentrate şi de unităţi miniere pentru a fi eliminată clientela politică.

Preşedintele interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, vrea să scape de o parte a directorilor de deconcentrate care au beneficiat de susţinerea lui Ionel Manţog la numirea în funcţie. Noul preşedinte a declarat că nu va lua nici o decizie fără să consulte Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, formată din primari, parlamentari şi consilieri municipali şi judeţeni. Senatorul este nemulţumit de modul în care fosta conducere şi în special fostul lider Ionel Manţog, în prezent director economic al Complexului Energetic Turceni, a promovat în funcţii de conducere diferiţi membri de partid şi nu numai. Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL Gorj va propune analizarea activităţii tuturor directorilor de deconcentrate care au beneficiat de sprijinul democrat-liberalilor pentru a fi numiţi pe posturi.

Vrea să depisteze
clientela politică

Ion Ruşeţ susţine că, acolo unde se va stabili că s-au avut în vedere alte criterii, în afara celui legat de competenţa pentru a ocupa postul de conducere, se va propune înlocuirea din funcţie a directorilor. „Se va face o analiză în toate cazurile şi nu trebuie să surprindă pe nimeni dacă vom lua decizii acolo unde va fi cazul. Este obligatoriu să fie o transparenţă din acest punct de vedere şi nu să ne trezim cu oameni pe diferite posturi, cum s-a întâmplat. Trebuie să avem în vedere principiul competenţei. Facem evaluări şi înlăturăm numirile pe criteriul clientelar. Nu voi lua singur nici un fel de măsuri, ci vor fi luate în echipă. Se impune o astfel de analiză şi trebuie să eliminăm modul în care s-a procedat până acum. Vom face obligatoriu schimbări acolo unde evaluarea nu are rezultatele corespunzătoare“, a precizat Ion Ruşeţ, care nu îi are la inimă pe toţi şefii de deconcentrate ajunşi directori cu sprijinul fostului lider al partidului, Ionel Manţog. 

Cosmin Popescu solicită lămuriri

Fostul preşedinte interimar al PDL Gorj, Cosmin Popescu, prim-vicepreşedinte al CODA, a menţionat că îi va solicita lui Ion Ruşeţ să explice ce planuri are în legătură cu directorii de deconcentrate şi din minerit. În ceea ce priveşte componenţa Comisiei care conduce în prezent Organizaţia Judeţeană a PDL Gorj, Cosmin Popescu este nemulţumit de faptul că Ionel Manţog nu face parte din organismul respectiv şi îl acuză pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pentru că a intervenit şi a dat dispoziţii clare ca directorul economic al Complexului Energetic Turceni să nu se regăsească în structura provizorie de conducere a partidului: „Prima şedinţă a Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor este programată să aibă loc vineri (mâine – n.r.). Am auzit şi eu de discuţiile legate de directorii de deconcentrate şi din minerit. Sper ca aceste discuţii să se poarte în cadrul Comisiei şi nu în altă parte. Domnul Ion Ruşeţ trebuie să îşi prezinte în prima şedinţă câteva dintre obiectivele pe care şi le-a propus, cum va colabora cu preşedinţii de organizaţii din judeţ, precum şi în legătură cu acest aspect al directorilor de deconcentrate şi din minerit“, a precizat Cosmin Popescu, fostul preşedinte interimar al PDL Gorj şi mâna dreaptă a lui Ionel Manţog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS