13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins cu o armă rusească de război

Prins cu o armă rusească de război

Doi tineri din Drobeta Turnu Severin au fost reţinuţi marţi seară pentru 24 de ore pentru deţinere ilegală de armă şi muniţie de război. Cei doi tineri au cumpărat un pistol rusesc, de calibrul 7,62 mm, în stare de funcţionare, şi cartuşe de la un cetăţean sârb şi le-au introdus ilegal în ţară. După ce au fost lăsaţi să treacă în Serbia, la întoarcere, poliţiştii de la Porţile de Fier I i-au oprit pe cei doi severineni pentru control. În acest timp, O. Caius a încercat să arunce pistolul, însă oamenii legii i-au găsit ascunse în pantofi cele trei cartuşe, ulterior şi arma. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au stabilit că, în urma unei înţelegeri prealabile, Daniel C. a cumpărat arma şi muniţia de la cetăţeanul sârb P. Vojislav, Caius O. având sarcina de a le introduce ilegal în România.
„În urma unor acţiuni de monitorizare, poliţiştii din Mehedinţi au observat că doi tineri din Drobeta Turnu Severin se deplasau frecvent în Serbia, fiind interesaţi de achiziţionarea unei arme cu glonţ de război. Caius O. şi Daniel C., ambii de 24 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pe 26.10.2010, la ora 17.00, s-au prezentat la Punctul Porţile de Fier I, călătorind cu un autoturism Dacia. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi bagajelor personale ale acestora. Caius O. a încercat să se descotorosească de un pistol de provenienţă rusească, în stare de funcţionare. Poliţiştii au descoperit în pantoful stâng al lui Caius O. trei cartuşe de război, aceste bunuri nefiind declarate la controlul vamal“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt IJPF Mehedinţi.
Caius O. şi Daniel C. s-au ales cu doar penal, fiind reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII