11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInamicul lui Manţog, senatorul Ion Ruşeţ, şef interimar al PDL Gorj

Inamicul lui Manţog, senatorul Ion Ruşeţ, şef interimar al PDL Gorj

Ion Ruşeţ a devenit preşedinte interimar al PDL Gorj, în urma deciziei luate de Biroul Permanent Naţional al partidului. Numirea lui Ruşeţ în fruntea organizaţiei judeţene echivalează cu eliminarea lui Ionel Manţog din actul decizional.

Senatorul Ion Ruşeţ a fost numit, ieri, preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL Gorj. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, întrunit la Bucureşti. Noul preşedinte interimar i-a luat locul deputatului Cosmin Popescu care, de câţiva ani, era şef tot interimar al organizaţiei judeţene. În ultimele luni, Ion Ruşeţ a făcut public faptul că nu colaborează în cele mai bune condiţii cu echipa Ionel Manţog – Cosmin Popescu şi a lăsat să se înţeleagă faptul că ar putea trece la PSD. Prin plecarea lui Ion Ruşeţ din partid, PDL ar fi putut pierde majoritatea în Senat. „Biroul Permanent Naţional a decis prin vot numirea senatorului Ion Ruşeţ la conducerea PDL Gorj. La nivel local va fi constituită o comisie care va discuta propunerile privind data alegerilor din filiala Gorj. Din câte se pare, alegerile vor fi programate în primul trimestru al anului viitor. În mod normal, domnul Ion Ruşeţ va asigura interimatul până la organizarea alegerilor“, a precizat deputatul Cosmin Popescu, fostul preşedinte interimar al PDL Gorj.

Manţog nu se va regăsi în actul de decizie

Numirea lui Ion Ruşeţ la conducerea PDL Gorj reprezintă practic tragerea pe dreapta a lui Ionel Manţog, cel care coordona de fapt partidul, în spatele preşedintelui Cosmin Popescu. Ruşeţ a şi declarat că influenţa lui Ionel Manţog nu se va mai regăsi în actul de decizie. „A fost o hotărâre la care nu mă aşteptam. Este o echipă de conducere formată din 35 de membri. Eu am fost numit preşedinte interimar şi am doi prim-vicepreşedinţi, respectiv pe deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Din organismul interimar de conducere fac parte şi toţi primarii, directorii din minerit, consilierii municipali şi judeţeni sau reprezentante ale organizaţiei de femei. Vom face o evaluare a tuturor organizaţiilor locale, să vedem cum stăm, şi vom stabili obiectivele în funcţie de rezultatele analizei. Ionel Manţog nu face parte din comisia de conducere a PDL Gorj. Este un simplu membru de partid şi are toate drepturile care presupun această calitate, inclusiv pe acela de a candida la funcţii în partid. Este un specialist în domeniul său de competenţă. Eu nu cred că numirea mea are legătură cu ponderea PDL în votul la Senat, ci a fost făcută ca urmare a deficitului de imagine cu care se confruntă filiala Gorj. Imaginea proastă a fost făcută de cei care au reprezentat filiala. Ionel Manţog a vorbit prea mult în numele partidului“, a declarat proaspătul lider interimar al PDL Gorj.
Ion Ruşeţ beneficiază de sprijinul preşedintelui Federaţiei Naţionale Mine-Energie (FNME) şi al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Marin Condescu. Ion Ruşeţ a fost secretar general al USMO între anii 2001 – 2004. De altfel, sindicatele au o influenţă majoră în PDL Gorj, având în vedere că şi deputatul Severus Militaru a fost lider de sindicat în mineritul motrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII