12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDepozit ilegal de GPL în Mehedinţi

Depozit ilegal de GPL în Mehedinţi

Patronul unui depozit de combustibil din Mehedinţi riscă să ajungă la închisoare după ce poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au descoperit că acesta deţinea 24.000 de litri de gaz petrolier lichefiat fără forme legale şi evaziune fiscală.

Cantitatea de 24.000 de litri de GPL era ascunsă în şase recipiente pe un teren extravilan în localitatea Ostrovul Corbului din Mehedinţi, în zona de frontieră. Poliţiştii l-au supravegheat pe administratorul firmei două zile, observând că acesta a depozitat mai multe recipiente pline în depozit.
Administratorul depozitului le-a spus poliţiştilor că din cauza taxelor prea mari către stat a încercat să ascundă afacerea, însă oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală şi alte nereguli.
„Poliţiştii de frontieră în cooperare cu comisarii Gărzii Financiare şi lucrători din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale au descoperit la aproximativ un kilometru de linia de frontieră, în localitatea Ostrovul Corbului, un depozit ilegal de combustibil în care se aflau aproximativ 24.000 de litri de gaz petrolier lichefiat. Administratorul firmei nu a putut prezenta documente de deţinere şi depozitare pentru cele şase recipiente ce conţineau gaz petrolier lichefiat. Poliţiştii de frontieră împreună cu comisarii Gărzii Financiare şi lucrătorii Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale au depistat şase recipiente încărcate în proporţie de 80% cu gaz petrolier lichefiat, însumând 24.000 de litri. În urma cercetărilor, s-a stabilit că toate cele şase recipiente cu gaz aparţin unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea gazului petrolier lichefiat prin mai multe staţii din Turnu Severin, administratorul firmei, C. V., de 32 de ani, din Turnu Severin, neputând prezenta documente de deţinere, transport şi depozitare a bunurilor ori a surselor impozabile şi taxabile“, a declarat un lucrător IJPF Mehedinţi.
Din vânzarea celor 24.000 de litri de GPL, patronul din Severin ar fi avut un câştig de 63.000 de lei, însă întreaga cantitate de substanţă inflamabilă a fost confiscată.
„Împotriva lui C.V. se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere, transport sau folosirea materialelor explozive sau orice alte operaţiuni privind aceste materii fără drept, efectuarea transportului rutier public fără licenţă pentru traseu, evaziune fiscală, prin ascunderea bunurilor ori a sursei impozabile sau taxabile, precum şi omisiunea, total sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale. Întreaga cantitate de GPL, în valoare de 63.600 lei, a fost indisponibilizată. Poliţiştii de frontieră împreună cu comisarii Gărzii Financiare continuă cercetările pentru identificarea sursei de provenienţă a gazului petrolier lichefiat şi luarea altor măsuri legale“, a declarat Valeriu Pera, purtăror de cuvânt IJPF Mehedinţi.
Dacă va fi găsit vinovat, severineanul riscă o pedeapsă cu închisoare între trei şi zece ani, dar i-a fost întocmit şi doar penal, fiind acuzat de evaziune fiscală, deţinere, transport sau folosirea materialelor explozive şi transport rutier public fără licenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII