32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBalamuc la prefectură

Balamuc la prefectură

Bâlci administrativ la Prefectura Dolj. Fostul subprefect de Dolj, Ionel Ciobotea, dat afară din post, a câştigat procesul cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi s-a reîntors în funcţie. Problema este că Doljul are un singur post de subprefect, ocupat în prezent de Cristian Şovăilă, aşa că unul dintre cei doi este plătit degeaba de statul român.

Deciziile pripite ale guvernului au creat o situaţie comică şi fără precedent la Prefectura Dolj. În prezent, judeţul are doi subprefecţi în funcţie, deci plătiţi, dar un singur post disponibil. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Fostul subprefect de Dolj, Ionel Ciobotea, a fost eliberat din funcţie şi transformat în inspector guvernamental, adică era pus la dispoziţia ministerului. Nemulţumit de decizia guvernului, Ciobotea a contestat în instanţă hotărârea de guvern şi a câştigat definitiv şi irevocabil. Subprefectul nu este la prima ispravă de acest gen. În timpul guvernării Tăriceanu, Ciobotea a obţinut în instanţă plata drepturilor salariale restante după ce fusese de asemenea dat afară din prefectură.
De data aceasta situaţia este mult mai complicată decât pe vremea liberalilor, deoarece Prefectura Dolj nu mai are în organigramă două posturi de subprefect, ci numai unul. Din cauza crizei financiare, guvernul Boc a decis acum câteva luni să taie câte un post de subprefect. Văzându-se cu sentinţa magistraţilor în buzunar, Ciobotea a notificat Ministerul Administraţiei şi Internelor că vrea să-şi ia postul în primire, care ocupat însă de Cristian Şovăilă.

Cine e subprefect de Dolj?

Ce se întâmplă în această situaţie? Nici prefectul Eugen Georgescu nu ştie. „Domnul Ciobotea s-a prezentat de azi (ieri – n.r.) la serviciu. După Bucureşti, Doljul este singurul judeţ cu doi subprefecţi. Este o situaţie care mă pune în dificultate şi am o dilemă, deoarece nu pot să nu respect decizia instanţei, chiar dacă unul dintre posturile de subprefect este blocat. Cert este că ambii subprefecţi vor fi plătiţi, unul din fondul Casei de Asigurări de Sănătate, deoarece este în concediu medical, celălalt din bugetul nostru. Ce se va întâmpla când se va întoarce şi celălalt subprefect la muncă? Nu ştiu. În mod normal, Cristian Şovăilă ar trebui să se întoarcă funcţionar public la Ministerul Tineretului şi Sportului. Voi vedea ce sarcini îi voi atribui subprefectului Ciobotea. E complicat“, a mărturisit prefectul Eugen Georgescu.
Întrebat dacă s-a întors la muncă, Ionel Ciobotea a răspuns enigmatic: „Se poate spune, dar să vedem“. Celălalt subprefect plătit din bani publici, Cristian Şovăilă, nici nu concepe să-şi piardă postul. „Când mă voi întoarce pe 1 noiembrie din concediu medical, vin pe postul de subprefect. Domnul Ciobotea a câştigat în instanţă postul care a fost restructurat recent de guvern. Ca să fie subprefect, guvernul ar trebui să dea o hotărâre, pentru că aşa a şi fost eliberat din post, prin hotărâre de guvern. Eu am dat concurs, care nu a fost anulat. După ce am luat examenul, guvernul trebuia să dea o hotărâre prin care să mă numească definitiv în funcţie, nu temporar. Este o situaţie ambiguă“, a replicat Şovăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII