28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarii din Mehedinţi se modernizează

Primarii din Mehedinţi se modernizează

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, i-a convocat pe toţi primarii comunelor din judeţ pentru a le aduce la cunoştinţă ultimele cerinţe. De acum înainte, primarii nu mai au voie să folosească poşta pentru corespondenţa cu prefectura, ci doar e-mail-ul. Vestea nu a bucurat însă pe toată lumea.
„Domnii primari trebuie să înveţe să folo­seas­că poşta electronică. Fie­car­e instituţie de­con­centrată va trimite pri­măriilor infor­ma­ţiile în format elec­tronic, iar cineva din ins­ti­­­tuţie tre­buie să verifice adre­­­­sele de e-mail de cel pu­ţin trei ori pe zi pen­tru a ve­dea dacă s-a pri­mit vreun me­saj elec­tro­nic. Aceas­tă mă­sură ar pu­tea fi şi o cale de a eco­nomisi venituri în bugetul local. Nu se vor mai chel­tui banii pe hârtie, ser­­vi­cii poştale sau motorină pen­­tru a se deplasa la Dro­beta Turnu Seve­rin. Suntem în secolul XXI, trăim în era teh­­nologiilor infor­maţionale şi este timpul să ne acomodăm. Corespon­den­ţa elec­tronică este mai ra­pidă şi mai si­gură“, a declarat prefec­tul ju­de­­ţului Me­hedinţi, Ion Mî­ţu.
Acesta spune că prin folosirea poştei electronice se vor scuti 2.500 de lei pe lună, cât se cheltuia pentru corespondenţa în plic cu primarii din judeţ. Mîţu i-a îndemnat pe edilii-şefi să folosească sistemul informatic de comunicaţii şi să renunţe la metodele clasice de corespondenţă, astfel nu se va mai întâmpla ca mesajele către prefectură să nu ajungă la timp. „Fie­care pri­mar trebuie să-şi trea­că da­tele de con­tact şi să verifice ca adre­sele de e-mail să fie valide, ast­fel încât să nu avem surpri­za de a trimite un e-mail, iar acesta să nu ajun­gă la desti­na­ţie. Măsu­ra este una care va du­­ce la eficien­ti­zarea re­­laţiilor din­­tre institu­ţiile pu­bli­ce jude­ţene şi pri­mă­riile din loca­li­tăţile Me­he­din­ţiului“, a adău­gat direc­­torul de can­celarie al prefecturii, Florin Albei.
Unii edili spun că metoda electronică este prea complicată pentru ei şi vor fi nevoiţi să angajeze pe cineva special pentru acest serviciu. „Nu ştiu de ce s-au gândit să scoată această metodă pentru că eu consider că era mai eficientă. Pe internet nici nu ştiu cum vor ajunge mesajele sau cum se trimit. Va trebui să angajăm pe cineva să se ocupe de asta“, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Voloiac.
Fie­care pri­mărie tre­buie să com­pleteze un for­mu­lar în ca­re să-şi treacă datele de con­tact şi adresele de e-mail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS