14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScurtmetrajul românesc „Colivia“, premiat la Varşovia

Scurtmetrajul românesc „Colivia“, premiat la Varşovia

Filmul „Colivia“, în regia lui Adrian Sitaru, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului Internaţional de la Varşovia, organizat în perioada 8 – 17 octombrie. Juriul a decis să premieze pelicula lui Sitaru pentru „modul nemaipomenit şi nepretenţios în care a tratat subiectul. Pentru simplitatea realizării, dar şi pentru performanţa complexă a actorilor, care reuşesc să transpună persoane reale pe ecran“. „Colivia“ spune povestea unui copil care găseşte o pasăre bolnavă pe stradă şi o aduce acasă, pentru a o vindeca, iar din distribuţie fac parte Clara Vodă şi Adrian Titieni.

Filme româneşti în competiţie

La competiţia dedicată scurtmetrajelor în cadrul Festivalului Internaţional de la Varşovia au mai rulat scurtmetrajele româneşti „Oxygen“, de Adina Pintilie şi „Vive La Crise!“, de Alexei Gubenco. În plus, proiecţiile de film au inclus şi peliculele „Periferic“, de Bogdan George Apetri, în competiţia internaţională, şi „Eu când vreau să fluier fluier“, de Florin Şerban, în secţiunea Competiţie 1-2.
Scurtmetrajul „Colivia“ a primit premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin din acest an, dar şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Zilele Filmului Românesc, la Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS