16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjContorizarea asociaţiilor de proprietari, finalizată

Contorizarea asociaţiilor de proprietari, finalizată

Aparegio Gorj a finalizat acţiunea de contorizare a blocurilor din cele 207 asociaţii de proprietari din Târgu Jiu, însă contorizarea individuală a celor peste 23.000 de unităţi locative din oraş bate pasul pe loc.

Aparegio Gorj a încheiat acţiunea de contorizare a asociaţiilor de proprietari din Târgu Jiu, începută în urmă cu mai mulţi ani. Potrivit conducerii societăţii, au fost contorizate 1.097 de branşamente, reprezentând toate imobilele care intră în componenţa a 207 asociaţii de proprietari din Târgu Jiu. În ceea ce priveşte agenţii economici din oraş, contorizarea a fost realizată în proporţie de 78%, iar la gospodăriile individuale – de 71%. Dacă la contorizarea clădirilor, Aparegio stă bine, în ceea ce priveşte montarea de apomente la instalaţiile de apă din  apartamente, lucrurile nu stau deloc bine, întrucât de contorizare trebuie să se ocupe numai proprietarii de unităţi locative. Conform datelor raportate de asociaţiile de proprietari la nivelul Aparegio, în Târgu Jiu doar 1.400 de apartamente din 23.000 beneficiază de contorizarea apei.

Continuă programul debranşărilor

Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj, a declarat că proprietarii de apartamente nu sunt obligaţi să îşi monteze apometre la instalaţiile de apă, dar că acest lucru i-ar scuti de facturile mari la întreţinere.
„Sunt foarte multe avantaje ale contorizării individuale. Oamenii nu sunt obligaţi, dar nu mai plătesc la comun apa. E şi avantajul că, atunci când există contorizare individuală, nu se mai debranşează tot blocul de la reţeaua de apă, ci doar datornicii. Evident că toată lumea are de câştigat. Cea mai indicată contorizare este fie la subsolul blocului, pentru a se poate face citirea, fie la uşă. În funcţie de complexitatea lucrării, costurile variază între 150 şi 500 de lei. În Lotrului, de exemplu, au fost branşaţi la reţea numai după ce şi-au plătit datoriile. Sunt utilităţi şi servicii care trebuie achitate şi e nedrept să sufere toată scara sau blocul. Noi continuăm programul de debranşare a datornicilor către Aparegio şi în fiecare săptămână avem programate câte două sau trei asociaţii. Avem facturi cam de şapte milioane de lei de încasat“, a spus directorul Aparegio Gorj, Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS