15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilierul senatorului Toma, acuzat de violenţă

Consilierul senatorului Toma, acuzat de violenţă

După ce în urmă cu câteva luni numele senatorului de Olt, Ioan Toma, era pomenit în presă din cauza unui scandal dintre două grupuri de interlopi din judeţul Olt, astăzi patronul unei case de amanet din Strehaia, dar şi martori susţin că oamenii lui Toma, recuperatori, şi un consilier de la cabinetul senatorial au venit în Mehedinţi să ceară taxă de protecţie şi să ameninţe mai mulţi cetăţeni cu moartea dacă nu vor plăti.
Povestea patronului casei de amanet este susţinută şi de o convorbire telefonică dintre el şi tatăl consilierlui lui Toma. În convorbire se pomeneşte despre sume de bani, întâlniri la Senat şi despre 20.000 de lei puse pe un card al consilierului din cabinetul senatorului Ioan Toma.
„În jurul orei 12.00 au oprit în trombă la uşa casei mele de amanet două maşini, un Mercedes CLK înmatriculat în Olt şi un Passat înmatriculat în Dolj. Din maşini au coborât consilierul senatorului Ioan Toma şi alţi patru bătăuşi. M-au ameninţat că, dacă nu le dau taxă de protecţie de 20.000 de lei, îmi vor da foc la casa de amanet şi îmi vor ataca familia. Norocul meu a fost că fratele meu a fugit la poliţie, iar oamenii legii au intervenit prompt. L-am sunat pe tatăl consilierului senatorului Ioan Toma şi l-am întrebat dacă este frumos să vină fiul lui cu bătăuşii să îmi ceară bani, spunându-i totodată că în urmă cu două săptămâni i-am mai pus 20.000 de lei pe un card. Tatăl consilierului a spus că ştie despre bani şi card pentru că este cardul lui de consilier, dar aceste probleme ar trebui să le discute faţă în faţă, să se întâlnească la Senat unde va fi prezent şi Ioan Toma şi acolo se pot rezolva lucrurile“, a declarat Dragoş Filipescu, patronul casei de amanet.
Întâlnirea dintre cele două grupuri formate din tineri din Olt, Dolj şi Mehedinţi a fost monitorizată în câteva fotografii cu telefonul mobil, în câteva secvenţe pe camerele de supraveghere ale casei de amanet, dar a fost susţinută şi de martori, plus angajata casei de amanet.
Răfuiala dintre tinerii recuperatori şi patronul casei de amanet a fost întreruptă la timp de oamenii legii. „Vă daţi seama că m-am şi speriat. S-au dat cinci vlăjgani jos şi au început să îi ameninţe pe patron şi pe angajaţi cu moartea. Noroc că a venit poliţia, că altfel nu ştiu cum se termina aici“, a spus un martor.
Cazul este cercetat de poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, dar şi din Strehaia.
„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii i-au depistat pe angajaţii unei case de amanet şi un grup de cinci tineri din Olt şi Dolj care erau puşi pe scandal. Poliţia i-a condus pe toţi la sediul din Strehaia, unde s-au aplicat contravenţii tinerilor din Olt şi Dolj pentru tulburarea liniştii publice şi ameninţare“, a delcarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII