12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaureatul de la Cannes nu are bani să-şi prezinte filmul la Toulouse

Laureatul de la Cannes nu are bani să-şi prezinte filmul la Toulouse

Ionuţ Stoica, actorul gorjean care a păşit pe covorul roşu de la Cannes alături de regizorul Corneliu Porumboiu şi actorii din filmul „Poliţist, adjectiv“, nu are bani să plece la Toulouse, în Franţa, unde a fost invitat să participe la un festival de film românesc.

Ionuţ Stoica, actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, şi unul dintre protagoniştii filmului „Poliţist, adjectiv“ (2009), premiat la Cannes, nu are bani să onoreze invitaţia la un festival de profil organizat în partea doua a acestei luni, în Franţa. Actorul a fost invitat să le vorbească românilor din Toulouse despre filmul în care a jucat, însă leafa de angajat al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu abia îi ajunge pentru traiul de zi cu zi. Ionuţ Stoica a bătut pe la mai multe uşi, inclusiv la cele ale unor reprezentanţi ai administraţiei publice locale sau ai mediului de afaceri, însă nu a găsit vreun sprijin. Până recent, autorităţile locale se înghesuiau să apară în fotografii alături de actorul din „Poliţist, adjectiv“. În semn de recunoaştere a performanţelor sale, Ionuţ Stoica a primit şi titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Târgu Jiu.

Speră…   

Actorul Ionuţ Stoica a declarat că speră să facă rost în timp util de banii necesari pentru a ajunge la festivalul de film românesc de la Toulouse, programat în perioada 15 – 22 octombrie.
„Institutul Cultural Român din Paris, sub semnătura doamnei director Katia Dănilă, organizează un festival de film românesc la Toulouse. Pentru mine a fost o surpriză deosebit de plăcută să fiu invitat acolo pentru a face prezentarea filmului în care am jucat alături de Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov. Este o onoare să primesc o asemenea invitaţie şi speram că voi putea să fiu prezent printre românii noştri din Franţa pentru a le vorbi despre acest film, dar se pare că nu este nimeni interesat să mă ajute să ajung acolo. Îmi este şi ruşine să spun ce salariu am la teatru. Am bătut pe la multe uşi, dar acum nu se mai deschide nici una. Sper să găsesc sprijinul necesar pentru a onora această invitaţie şi să arăt acolo că există actori şi în provincie“, a declarat Ionuţ Stoica. În viaţa de zi cu zi, actorul cultivă legume, iar pe scenă încântă inimile spectatorilor Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS