10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev omorât lângă liceu

Elev omorât lângă liceu

http:http://www.youtube.com/watch?v=Lfn88EJhw9o
http:http://www.youtube.com/watch?v=Ma3DYzRSbV8
http:http://www.youtube.com/watch?v=BAbUOkbJrjk

Un elev în clasa a XI-a a Liceului „Tudor Arghezi“ a murit ieri, în jurul prânzului, după ce a fost înjunghiat în inimă de fratele unui coleg mai mic, la nici 50 de metri de gardul şcolii. Prin violenţa sa, evenimentul tragic de ieri a adus din nou municipiul Craiova în atenţia autorităţilor centrale, care l-au trimis pe ministrul Traian Igaş în Bănie pentru a monitoriza ancheta deschisă în acest caz.

Orele la Liceul „Tudor Arghezi“ au decurs normal ieri, până în jurul prânzului. La ora 12.30, un ţipăt de ajutor a rupt tăcerea pe strada Mureşului. Andrei Goreci, de 17 ani, elev în clasa a XI-a A la Liceul „Tudor Arghezi“, a ieşit în fugă dintre blocuri şi, înainte să apuce să traverseze strada, a căzut din picioare, la nici zece metri de gardul şcolii.
Băiatul a fost văzut de trecători, care au sunat la 112. La faţa locului au ajuns o ambulanţă SMURD şi mai multe echipaje de poliţişti. Medicii l-au resuscitat pe băiat câteva zeci de minute, în faţa numeroşilor elevi care ieşiseră să vadă ce s-a întâmplat, însă toate manevrele s-au dovedit zadarnice, pentru că victima fusese înjunghiată în inimă.
Înainte ca medicii să se declare neputincioşi, a sosit şi mama copilului, care i-a implorat să nu îi spună că nu pot face nimic. Din păcate, medicii nu au putut decât să declare decesul, spre disperarea părinţilor băiatului şi a colegilor acestuia.

Înjunghiat de fratele unui coleg

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care, după primele cercetări, a stabilit că autorul omorului este Romel Voicu, de 19 ani, din comuna doljeană Teasc, un fost elev al Liceului „Arghezi“. Se pare că, în urmă cu câteva zile, Andrei Goreci a avut un conflict cu Stelică Voicu, fratele lui Romel, elev în clasa a X-a la acelaşi liceu.
Ieri, fraţii Voicu au hotărât să îl aştepte pe Andrei şi să îi dea o lecţie. Stelică Voicu a plecat de la şcoală înainte de ora 12.30, când trebuia să fie la ora de educaţie antreprenorială, şi nu s-a mai întors. Ghiozdanul său a fost găsit în clasă.
Împreună cu fratele său mai mare, Stelică l-a aşteptat pe Andrei între blocuri, pe drumul acestuia spre liceu. Acesta era însoţit de alt elev de clasa a XI-a din liceu, Cristian Manea. Între tineri a izbucnit în scurt timp o altercaţie, după care Romel a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, Goreci şi Manea fiind amândoi înjunghiaţi. Andrei Goreci a fugit, însă nu a apucat să facă decât vreo 30 de metri. Când a ieşit în stradă, a căzut ca secerat. Fusese înjunghiat în inimă. Manea a scăpat mai uşor, cu o tăietură care nu i-a pus viaţa în pericol. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale.
După altercaţie, agresorul a fugit, iar poliţiştii au început imediat căutările. Romel Voicu a fost prins destul de repede, după care a fost dus la poliţie pentru a fi audiat. Poliţiştii nu au dat nici un fel de detalii privind capturarea suspectului, însă procurorii au precizat că în cursul zilei de astăzi, după ce vor fi audiaţi toţi martorii şi se va stabili situaţia de fapt, vor fi oferite mai multe amănunte.

Romel nu a făcut faţă intelectual şcolii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Romel Voicu a urmat clasele a IX-a şi a X-a la Liceul „Tudor Arghezi“. Înainte de clasa a XI-a a solicitat transferul la Grupul Şcolar Transporturi Auto din Craiova, pe motiv că nu face faţă intelectual cerinţelor liceului. A absolvit cursurile acestui grup şcolar anul trecut, când a luat şi examenul de bacalaureat.
Andrei Eduard Goreci avea 17 ani şi era, după cum a spus şi directorul Liceului „Tudor Arghezi“, Lucian Săndoi, un elev timid, muncitor şi care nu a avut niciodată probleme disciplinare. Pentru rezultatele sale bune la învăţătură, Andrei a fost selectat şi a participat la un program realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova, denumit „O zi în închisoare“.
În urmă cu două zile, jandarmii doljeni au susţinut dezbateri chiar în Liceul „Tudor Arghezi“ pe tema delincvenţei juvenile.
„La ora 13.20 am fost anunţată de către directorul Liceului «Tudor Arghezi» despre nenorocirea care a avut loc în afara şcolii. La ora 13.30 l-am anunţat pe ministrul educaţiei de cele întâmplate. Din cele relatate de managerul unităţii de învăţământ, incidentul a avut loc între blocuri, la aproximativ 100 de metri de şcoală. În liceu există consilier educativ, iar în urmă cu câteva zile reprezentanţi ai Jandarmeriei au susţinut la două clase din «Argezi» dezbateri pe tema delincvenţei juvenile şi a prevenirii traficului de persoane – «Fii fair play pe stadion» şi «Nu abuza de sănătatea ta»“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspector general la ISJ Dolj.

Miniştri puşi pe jar

Evenimentul înregistrat ieri în Craiova a creat agitaţie şi la Bucureşti. Ministrul administraţiei şi internelor, Constantin Traian Igaş, a fost trimis de urgenţă la Craiova pentru „a se asigura că ancheta în cazul celor doi elevi se desfăşoară cu operativitate“, potrivit unui comunicat al ministerului.
Ajuns în Bănie, ministrul Igaş a transmis condoleanţe familiei Goreci şi a subliniat că ministerul este preocupat de siguranţa cetăţenilor. „Transmit condoleanţe familiei elevului ucis astăzi în Craiova. Suntem preocupaţi de siguranţa cetăţeanului, ca şi de ceea ce s-a întâmplat astăzi aici. Am constatat că în Dolj, în ultimele nouă luni, actele de violenţă au crescut cu şase la sută, motiv pentru care se va face o analiză la nivelul judeţului“, a declarat Constantin Traian Igaş. Chestorul-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, prezent şi el la Craiova, a ţinut să îi felicite pe poliţiştii doljeni, care l-au prins pe agresor în mai puţin de două ore de la comiterea faptei.

Elevă omorâtă în faţa Liceului „Henri Coandă“

O crimă asemănătoare s-a petrecut în primăvara anului 2000, în faţa Liceului „Henri Coandă“ din Craiova. Atunci, eleva Mihaela Liloiu, din Valea Stanciului, a fost ucisă de consăteanul ei, Ion Jalia, sub privirile îngrozite a doi colegi. Agresorul a străpuns trupul fetei cu 31 de lovituri de cuţit, acesta fiind condamnat ulterior de Tribunalul Dolj la detenţie pe viaţă. Judecătorii Curţii de Apel Braşov au dat dovadă de blândeţe în cazul criminalului, micşorându-i pedeapsa la doar 25 de ani de închisoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

177 COMENTARII