20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

A murit bărbatul care a avut 130 de soţii

Kenya îşi ia rămas bun de la cel mai mare seducător din istoria sa, Asentus Ogwella Akuku, numit „Danger“ datorită succesului său la femei. După cum informează Tgcom.it, în cei 92 de ani de viaţă, kenyanul a avut 130 de soţii, a divorţat de 80 de ori şi a avut 210 copii. La 22 de ani era căsătorit deja de cinci ori, iar la 35 de ani avea „în palmares“ 45 de neveste. Ultima dată când s-a însurat avea 79 de ani. În casa sa din Ndhiwa, unde se află mormintele a 12 dintre soţii, locuiesc acum 46 de văduve. Dintre numeroşii săi copii, 35 de băieţi şi 20 de fete sunt deja morţi. „Tatăl meu nu s-a simţit bine şi a fost dus imediat la Spitalul San Camillo din Karungu, districtul Nyatike, unde starea sa s-a deteriorat rapid. Apoi a fost mutat la Kisumu. Îl dusesem la Aga Khan Hospital pentru a-l interna la Terapie Intensivă, însă nu era loc, aşa că l-am mutat la New Nyanza“, a povestit fiul său cel mare, Tom Akuku. „Am farmec, nici o femeie nu poate să îmi reziste“, spunea africanul într-unul dintre numeroasele sale interviuri contra cost acordate cu ceva timp în urmă.

Fără „O sole mio“ în gondole

În Veneţia s-a iscat o aprigă discuţie privind melodiile pe care gondolierii le pot cânta în timpul plimbării pe canalele celebrului oraş italian. Turiştii americani şi japonezi doresc să asculte mai ales cântece napoletane de tipul  „O sole mio“ sau „Funiculi, Funicula“, care, deşi sunt celebre la nivel mondial, nu au nimic de-a face cu tradiţiile veneţiene. Din acest motiv, reprezentanţii partidului italian Lega Nord cer ca de acum gondolierii veneţieni să cânte doar cântece tradiţionale veneţiene. „Gondolierii care cântă «O sole mio» demonstrează lipsă de respect faţă de tradiţia veneţiană. În plus, în acest fel este afectată calitatea ofertei turistice. Nu facem decât să transmitem imaginea unei Veneţii ca un nou Disneyland, care nu are nimic de-a face cu regiunea“, a declarat reprezentantul partidului Lega Nord, Alberto Mazzonetto. Politicianul a cerut Organizaţiei Gondolierilor să îşi oblige membrii să îşi refacă repertoriul. Propunerea lui Mazzonetto a stârnit discuţii aprige. „Cântecele populare napoletane sunt iubite de toţi. «O sole mio» nu este doar un cântec popular napoletan, ci un cântec iubit în întreaga lume“, a declarat solistul napoletan Nino D’Angelo.

Diamant roz, scos la licitaţie pentru 20 de milioane de euro
Un diamant roz rarisim de 24,78 carate va fi scos la „mezat“ la Geneva pe 16 noiembrie de casa de licitaţii Sotheby’s. După cu informează cotidianul italian La Stampa, diamantul „cu o culoare şi puritate excepţionale“ a fost certificat drept „Fancy intense pink“ de către Institutul Gemologic din America (GIA), valoarea sa fiind estimată la cel puţin 20 de milioane de euro. Piatra a fost achiziţionată în urmă cu 60 de ani de bijuteriul american Harry Winston, iar de atunci a rămas într-o colecţie privată fără a mai fi pusă vreodată în vânzare. Diamantul va fi expus până astăzi în sediul Sotheby’s din Hong Kong şi va trece prin mai multe capitale înainte de a ajunge la destinaţia finală, în Geneva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS