20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii Primăriei Logreşti nu şi-au mai luat salariile de două luni

Angajaţii Primăriei Logreşti nu şi-au mai luat salariile de două luni

Salariaţii Primăriei Logreşti, judeţul Gorj, nu şi-au mai primit banii pe ultimele două luni, din cauză că organigrama instituţiei nu a fost încă votată în consiliul local, deşi a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Angajaţii Primăriei Logreşti nu şi-au luat lefurile din cauză că aleşii locali nu au aprobat organigrama de funcţionare a instituţiei. Primarul din Logreşti, Ion S. Băluţă, şi consilierii locali se află în conflict încă din luna august, de când a fost pusă în discuţie şi supusă aprobării consiliului local organigrama cu numărul de posturi rămase în urma restructurărilor. Astfel, dintr-un total de 24 de angajaţi, atât primarul, cât şi aleşii locali au căzut de acord să rămână 22, doi salariaţi urmând să fie restructuraţi. Scandalul a început în momentul în care şeful primăriei şi aleşii comunali nu s-au mai înţeles cine să fie viitorii disponibilizaţi şi din care compartimente. În timp ce Ion Băluţă ar dori ca paznicii să fie păstraţi, consiliul local vede organigrama structurată într-un cu totul alt mod.

A primit avizul ANFP pe o organigramă

Potrivit primarului din Târgu Logreşti, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a aprobat în vară organigrama conform viziunii organizatorice a edilului, însă aceasta nu a primit şi votul consiliului local. Supăraţi că nu şi-au putut impune punctul de vedere, consilierii locali au luat din nou în dezbatere organigrama, au păstrat numărul de posturi, respectiv 22, dar au reorganizat compartimentele primăriei. „Eu am primit girul consiliului local să merg la ANFP cu altă organigramă realizată, cum au dorit ei şi în funcţie de interesele lor. Nu ştiu cine le-a băgat în cap ideea că avizul ANFP este consultativ şi că se poate decide la nivel local modul în care va arăta organigrama. Am primit pe 1 octombrie un răspuns de la ANFP că a doua organigramă, a consilierilor locali, nu poate primi avizul şi că rămâne valabil avizul dat pentru prima organigramă, cu care ei nu sunt însă de acord. Este şi normal ca Finanţele să nu alimenteze conturile primăriei pentru a face plata salariilor, din moment ce nu au temei legal să facă acest lucru. Noi trebuia să le transmitem documentele cu organigrama aprobată, dar nu am avut ce. Din luna august nu a mai luat nimeni bani la primărie, nici restructurările nu le-am mai făcut şi am rămas tot cu 24 de angajaţi, în loc de 22. Suntem complet în aer în acest moment“, a menţionat primarul din Logreşti.

Fac din nou şedinţă

Potrivit lui Ion S. Băluţă, Consiliul Local din Logreşti se va reuni astăzi într-o şedinţă extraordinară, în încercarea de a vota organigrama, care să permită intrarea în legalitate şi posibilitatea ca angajaţii primăriei să îşi primească salariile restante. Primarul a declarat că nu ştie ce se va întâmpla dacă nici de această dată organigrama nu va primi avizul consilierilor locali. „Am trimis adrese peste tot. Şi la minister. Am informat pe toată lumea. Am vorbit şi la consiliul judeţean, şi la prefectură şi nu ştiu nici ei ce se poate face în acest caz. Este necesar votul consiliului local. Sper că vor înţelege până la urmă şi vor face în aşa fel încât toată lumea să îşi ia salariile. Dacă nu, nu mai ştiu ce voi face“, a afirmat Ion Băluţă. La rândul său, Marius Radu, consilier local la Logreşti, a declarat că aleşii locali vor să afle şi ei de la primar de ce nu au mai fost plătite salariile: „O parte a consilierilor locali vor să afle de ce nu au mai fost achitate aceste salarii. De două luni, oamenii stau fără leafă şi primarul trebuie să ştie că se întâmplă acest lucru. Mai mult decât atât, are şi un comportament plin de jigniri şi cuvinte urâte faţă de consilieri. Nu ştim dacă acesta este un comportament de primar“, a spus consilierul local Marius Radu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS