14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de somaţii şi titluri executorii

Mii de somaţii şi titluri executorii

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj a emis, în august, aproximativ 7.500 de somaţii pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, valoarea creanţelor fiind de 24.218.769 de lei şi au fost înfiinţate 2.282 de popriri pe conturile bancare ale agenţilor economici pentru o sumă restantă în valoare de 10.583.336 de lei şi alte 464 de popriri pe veniturile terţilor, în acest caz valoarea restantă fiind de 3.059.908 lei.
După 5 octombrie, reprezentanţii DGFP Gorj vor avea centralizată situaţia aferentă lunii septembrie.
„Organele de executare silită au identificat şi indisponibilizat toate bunurile mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor, aplicând în august 19 sechestre asupra acestor bunuri. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre sunt, în general, clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt maşini, utilaje şi diverse aparate. Nu avem încă centralizată situaţia pentru luna septembrie, abia după 5 octombrie o să ştim exact“, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj.
În cazul debitorilor ale căror creanţe nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului-verbal de sechestru sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării datoriilor restante.

„Urmăriţi“ de impozitele neachitate

În Târgu Jiu, de la începutul anului şi până în prezent au fost întocmite 12.000 de acte de executare silită pentru persoane fizice şi au fost înfiinţate 4.000 de popriri tot pentru persoane fizice.
„În primă instanţă sunt trimise somaţii şi dacă în termen de 15 zile omul nu reuşeşte să-şi plătească datoriile, i se opresc banii din salariu, se face poprire pentru că am renunţat la aplicarea de sechestru pe bunuri. Nu era rentabilă. S-au întocmit 12.000 de acte de executare silită, adică somaţii titluri executorii. Pentru 4.000 de contribuabili am reuşit să identificăm locuri de muncă, conturi curente unde au existat sume ce au fost poprite şi virate. În acest an am încasat 1,3 milioane lei, adică 13 miliarde de lei vechi, numai de la contribuabili persoane fizice, dar mai avem de încasat încă cinci milioane de lei“, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu.
Pentru a recupera din debite, angajaţii direcţiei merg în teren în fiecare zi şi bat la porţile şi uşile cetăţenilor rău-platnici: „Cei care nu au plătit până acum, nici nu mai plătesc, din diverse motive. Avem zile în care reuşim să strângem 10.000 de lei. Unii chiar nu au cu ce să plătească“, a precizat Mariana Budulan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII