25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞi-a ucis camaradul de pahar

Şi-a ucis camaradul de pahar

Un bărbat din comuna doljeană Călăraşi a fost ucis de amicul pe care-l invitase la un pahar de băutură.
Joi după-amiază, Aurel Nanu, de 45 de ani, din Călăraşi, i-a făcut o vizită consăteanului său Ion Bîrzăneanu. Deşi Nanu dădea deja semne că este sub influenţa alcoolului, Bîrzăneanu l-a invitat pe amicul său la un pahar de băutură. Şi nu s-au rezumat doar la un singur pahar, ci au băut până au pierdut şirul sticlelor golite. La un moment dat, şi-au adus aminte de nişte datorii mai vechi şi au început să se certe. Nanu s-a ridicat şi, uitând de prietenia care-i lega încă din copilărie, a pus mâna pe un topor, cu care l-a lovit de mai multe ori pe Bîrzăneanu în cap, în faţă, în piept şi peste braţe, provocându-i moartea pe loc.
Auzindu-şi soţul cum ţipă, soţia victimei a venit într-un suflet să vadă ce se întâmplă, purtând în braţe nepoţelul de numai doi ani. A apucat să-şi vadă bărbatul într-o baltă de sânge, dar a rupt-o la fugă strigând după ajutor, în momentul în care criminalul s-a întors către ea, cu toporul plin de sânge în mână.
Ucigaşul a rămas lângă cadavru până a venit poliţia, însă era atât de beat încât nu-şi aducea prea bine aminte ce se întâmplase. Iniţial, a susţinut că n-a omorât pe nimeni, ci e plin de sânge pentru că a tăiat o găină. Abia când a început să se trezească din beţie şi-a recunoscut crima în faţa procurorului, susţinând însă că era într-o stare avansată de ebrietate.
După ce l-au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat instanţei arestarea preventivă a criminalului. Pentru fapta sa, Aurel Nanu riscă până la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII