17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist supărat pe Justiţie

Poliţist supărat pe Justiţie

http:http://www.youtube.com/watch?v=Tr_mkb_hWUE
Un poliţist din Dolj s-a gândit să îşi dea demisia din funcţia de şef de post, după ce magistraţii de la Judecătoria Craiova au refuzat arestarea preventivă a doi tine-ri anchetaţi de el, suspectaţi că au violat o tânără însărcinată şi care acum, liberi fiind, ameninţă cu moartea victima şi martorii din dosar.

Povestea în acest caz a început în noaptea de 24 septembrie, când, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, o tânără de 19 ani din localitatea doljeană Pleşoi, însărcinată în luna a patra, a sesizat poliţiştii din comună că a fost violată şi supusă la perversiuni sexuale de doi consăteni.
Poliţiştii din localitate, împreună cu colegii de la Craiova, au început cercetările în acest caz şi au strâns probe care au dus la doi suspecţi – Fănel Cumpănaşu, de 30 de ani, şi Marius Carauleanu, de 26 de ani, ambii din comuna doljeană Pleşoiu, recidivişti şi eliberaţi din închisoare în vara anului trecut. Cumpănaşu şi Carauleanu au comis în trecut mai multe fapte penale, printre care furturi, furturi calificate sau tentativă de omor, fiind condamnaţi de instanţe. Oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 24 septembrie, înainte de miezul nopţii, cei doi au intrat peste tânără în casă, au luat-o şi târât-o până pe un câmp, la marginea satului, unde au violat-o. În plus, cei doi au supus-o şi la perversiuni sexuale. Femeia este însărcinată în luna a patra şi este cumnata unuia dintre suspecţi. Victima a fost dusă la IML Craiova, unde medicii au stabilit că a fost violată şi au recoltat probe biologice. Poliţiştii au ataşat la dosar şi declaraţiile mai multor martori, vecini cu tânăra, care au văzut cum aceasta a fost luată din casă şi târâtă pe drum de cei doi bărbaţi.

A vrut să îşi dea demisia

După ce au încheiat cercetările, poliţiştii din Pleşoi i-au dus pe cei doi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de viol. Procurorii au considerat că probele strânse de poliţişti sunt suficiente pentru a cere arestarea preventivă a suspecţilor. Joi, Cumpănaşu şi Carauleanu au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au respins solicitarea procurorilor, considerând că tinerii pot fi cercetaţi şi în stare de libertate. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Dolj.
Potrivit poliţiştilor doljeni, după ce s-au văzut scăpaţi de arest, cei doi au început să îi ameninţe cu moartea pe martori şi pe tânăra care susţine că a fost violată, pentru a-şi retrage declaraţiile date în faţa procurorilor.
Ştiind cât a muncit pentru a proba vinovăţia celor doi tineri, şeful de post din Pleşoi vrea să îşi dea demisia în semn de protest faţă de atitudinea judecătorilor din Craiova. „M-am gândit să îmi dau demisia din funcţia de şef de post, pentru că prin hotărârea judecătorilor s-a pierdut autoritatea poliţiei în comună. În plus, cei doi creează acum o stare de nelinişte şi nesiguranţă în localitate, pentru că au început să ameninţe victima şi martorii“, a declarat agent-şef principal Adrian Voiculescu, şeful Postului de Poliţie Pleşoi.
Cei doi bărbaţii cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de viol au declarat că sunt nevinovaţi şi că au devenit suspecţi în acest caz numai pentru că au antecedente penale.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII