12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident de muncă la CE Turceni

Accident de muncă la CE Turceni

Un angajat al CE Turceni a suferit un accident de muncă marţi seară şi a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, cu traumatisme la coloană, ieri fiind transferat la Bucureşti.
Sudorul Ion Cristea, de 42 de ani, făcea parte din echipa care efectua reparaţii la Grupul Energetic nr. 1. Potrivit conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, sudorul a căzut marţi seară de la înălţime, iar accidentul de muncă este acum anchetat de reprezentanţii CE Turceni sub coordonarea unui inspector ITM Gorj. „La Complexul Energetic Turceni a avut loc un accident de muncă în care a fost implicat un sudor, Ion Cristea, de 42 de ani, din comuna Ţânţăreni, căsătorit, tată a doi copii. Din primele informaţii, bărbatul a căzut de la înălţime şi s-a accidentat grav, lovindu-se la coloană. Am înţeles că a fost transportat la Craiova. Evenimentul este cercetat de o echipă a Complexului sub coordonarea unui inspector ITM Gorj“, a spus George Romanescu, inspector-şef la ITM Gorj. Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a declarat că bărbatul a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi apoi transferat la Bucureşti din cauza stării sale de sănătate. „Este conştient, dar nu îşi poate mişca picioarele. Are probleme la coloană. Vom face o anchetă să vedem ce s-a întâmplat. Acum ştim că a vrut să sudeze şi a sprijinit scara de o balustradă care s-a rupt“, a precizat Octavian Graure.

Foarte multe accidente de muncă

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Gorj au avut loc 43 de accidente de muncă în care şi-au pierdut viaţa şase persoane. Cel mai grav a fost cel de la Petrom-Parcul Bâlteni, când, în urma unei explozii, au decedat doi muncitori, un al treilea fiind grav rănit. „În cazul exploziei de la Bâlteni, de la parcul petrolier al Petrom, ancheta este în curs. Trebuie spus că anul acesta au fost foarte multe accidente de muncă şi foarte multe persoane decedate, în prima jumătate a acestui an. Din cele 43 de accidente, 37 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă, iar şase au fost mortale. Domeniile în care s-au întâmplat aceste accidente de muncă sunt: exploataţiile forestiere, construcţiile, exploatarea cărbunelui. Printre cauze putem enumera: instruirea necorespunzătoare a muncitorilor, neutilizarea echipamentului de protecţie, efectuarea unor operaţii periculoase, expunerea la pericole. Cert este că în perioadă de criză angajatorii nu mai investesc în protecţia muncii, iar angajaţii fac aproape orice ca să-şi păstreze slujba“, a spus şi Simona Dumitraşcu, inspector-şef adjunct al ITM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS