19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon, din nou la Craiova

Solomon, din nou la Craiova

Antonie Solomon a fost scos la plimbare de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru a fi dus la un proces unde prezenţa lui nu era necesară. Fiind citat la Tribunalul Dolj, primarul suspendat al municipiului a ajuns pentru câteva zile în penitenciarul craiovean, de unde se va întoarce luni la Colibaşi.

Primarul suspendat al Craiovei n-are linişte în spatele gratiilor. El a fost adus joi în Bănie pentru a lua parte la un proces de care nici nu dorea să audă. Pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), din cadrul Ministerului Justiţiei, citaţia primită de la Tribunalul Dolj a declanşat însă o procedură complexă şi inutilă.

Reclamat şi transferat

Un craiovean a făcut anul trecut o reclamaţie la Parchet împotriva mai multor persoane din Primăria Craiova, printre care şi edilul-şef Antonie Solomon. În urma verificărilor, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cele nouă persoane reclamate. Nemulţumit însă, reclamantul a contestat soluţia dată de procurori, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Aşa cum cere procedura, tribunalul l-a citat şi pe Antonie Solomon la actualul său „domiciliu“ – Penitenciarul Colibaşi. În baza acestei citaţii, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dispus imediat transferarea lui Solomon la Penitenciarul Craiova, unde a ajuns joi, la prânz.
În momentul în care arestatul preventiv a sosit în penitenciarul craiovean, reprezentanţii acestei instituţii au anunţat de îndată Tribunalul Dolj că deţinutul poate fi adus la procesul care avea termen vineri. Printr-o notă telefonică, tribunalul a anunţat însă, tot joi, locul de deţinere că prezenţa lui Solomon nu este neapărat obligatorie. Drept urmare, reprezentanţii penitenciarului l-au întrebat pe Antonie Solomon dacă vrea sau nu să meargă la proces. Cum era de aşteptat, Solomon a refuzat, neavând nici un chef să apară din nou cu cătuşe la mâini în faţa celor care l-au votat. Aşa că vineri arestatul n-a mai fost adus la proces.

Fără drept de vizită

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului craiovean, Solomon a avut în spatele gratiilor instituţiei de pe strada Vasile Alecsandri un regim ca al oricărui arestat preventiv. A fost cazat într-o celulă de drept comun, cu alţi arestaţi, şi nu a avut dreptul la nici o vizită deoarece primise deja în cursul acestei luni, la Penitenciarul Colibaşi, patru vizite – maximul permis de lege în cursul unei luni.
„În baza notei de transfer a ANP, arestatul va fi transferat înapoi la Penitenciarul Colibaşi în cursul zilei de luni“, a precizat comisarul-şef Marin Calotă, director adjunct pe probleme de siguranţa deţinerii şi regim penitenciar la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII