12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful Poliţiei din Iancu Jianu, cercetat pentru purtare abuzivă

Şeful Poliţiei din Iancu Jianu, cercetat pentru purtare abuzivă

Gheorghe Pandelică, bărbatul care a fost împuşcat în picior pe 23 februarie de şeful Postului de Poliţie Iancu Jianu, după ce a furat un cal din gospodăria unui localnic, susţine că este nevinovat. Bărbatul de 38 de ani spune că poliţistul din comună l-a bătut şi l-a împuşcat fără motiv.
 „Nu sunt vinovat de nimic! Eram în casă la fratele meu, beam un pahar de vin. La un moment dat, am auzit câinii lătrând şi am ieşit să văd ce se întâmplă. Un cal, probabil al unui localnic, venise în grădina fratelui meu. L-am gonit şi am intrat în casă. Apoi, calul s-a întors. La scurt timp m-am trezit cu poliţiştii şi cu nişte localnici care strigau că le-am furat calul. Poliţiştii m-au luat la bătaie, am luat şi eu un topor să mă apăr şi m-au împuşcat în picior. Asta este tot! Nu am furat nimic de la nimeni. Calul a venit singur“, a povestit bărbatul.
Potrivit oamenilor legii, Gheorghe Pandelică a fost depistat în timp ce fura din gospodăria unui bărbat mai multe păsări şi un cal. Doi agenţi şi şeful postului de poliţie din comună, Răducu Dumitraşcu, s-au deplasat la faţa locului. Hoţul a fugit pe un teren viran, a abandonat calul şi a încercat să îşi piardă urma. Poliţiştii l-au somat să stea pe loc, dar acesta şi-a continuat drumul. În cele din urmă a fost prins. Agenţii spun că bărbatul i-a ameninţat cu o coasă şi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. „După efectuarea somaţiei legale, întrucât acesta nu a renunţat la ameninţare, au fost trase două focuri în plan vertical, după care trei focuri în direcţia persoanei în cauză, la nivelul membrelor inferioare. Bărbatul a fost rănit, fiind transportat la spital“, a explicat comisarul Alina Popescu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Poliţiştii din Iancu Jianu spun că hoţul este recidivist şi a comis mai multe furturi. Bărbatul neagă lucrul acesta. El afirmă că a mai avut probleme cu poliţia, dar că nu a furat niciodată nimic.
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Pandelică este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi furt calificat şi riscă până la 15 ani de închisoare.
Procurorii îl cercetează şi pe şeful Poliţiei din Iancu Jianu. Anchetatorii vor să afle dacă acesta a folosit arma în legitimă apărare sau dacă a făcut-o abuziv.
„Asupra bărbatului împuşcat se fac cercetări pentru furt calificat şi ultraj, iar poliţistul este cercetat pentru infracţiunea de purtare abuzivă. Trebuie să stabilim clar dacă acesta a folosit abuziv armamentul din dotare sau a fost în legitimă apărare“, a explicat şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă până la şase ani de închisoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII