9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitari răniţi în urma coliziunii între un tren şi o maşină

Militari răniţi în urma coliziunii între un tren şi o maşină

Doi militari au fost grav răniţi în Ajunul Crăciunului, după ce autoturismul cu care se îndreptau spre casă a fost lovit de un tren personal, în satul Comanca din comuna Deveselu. Maşina a fost târâtă de tren pe calea ferată aproape 150 de metri.

Doi bărbaţi au ajuns la spital în Ajunul Crăciunului, în urma unui grav accident feroviar petrecut în satul Comanca din comuna Deveselu. Nenorocirea s-a întâmplat după ce unul dintre ei nu s-a asigurat la o trecere de cale ferată, iar maşina pe care o conducea a fost lovită în plin de un tren personal. Virgil P., de 41 de ani, din Caracal, conducea un autoturism în care se mai afla un coleg al său, Marin P., de 46 de ani, din Deveselu. Cei doi bărbaţi, angajaţi ai unităţii militare din comună, plecaseră de la serviciu şi se îndreptau către casă.
Poliţiştii au stabilit că şoferul a forţat trecerea la nivel cu o cale ferată şi a intrat în coliziune cu trenul 15806, care circula pe ruta Corabia – Caracal. „Conducătorul autoturismului nu a respectat semnificaţiile indicatorului de semnalizare acustică şi luminoasă, instalate la trecerea la nivel cu calea ferată, fără bariere, aflate în funcţiune, şi a intrat în coliziune cu un tren personal. Autovehiculul a fost târât de tren 150 de metri pe calea ferată şi a fost distrus în proporţie de 90%. În urma impactului, conducătorul auto şi pasagerul care se aflau în maşină au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.  

70 de minute întârziere

Potrivit oamenilor legii, cel mai grav rănit a fost pasagerul din autovehicul. El a suferit răni la cap, trunchi şi membre şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Bucureşti. Conducătorul auto a rămas sub supraveghere la Spitalul Municipal Caracal.
„Trenul a avut întârziere 70 de minute, iar călătorii din garnituri nu au suferit leziuni. În cauză au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a mai spus Claudia Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS