20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu anunţă azi premierul

Băsescu anunţă azi premierul

Traian Băsescu a spus ieri, la întâlnirile cu partidele, că vede o guvernare de dreapta ca soluţie politică şi i-a invitat pe liberali să facă parte din executiv. Crin Antonescu i-a replicat că are convingerea că preşedintele nu vrea PNL în opoziţie, dar nici la putere.
„Văd o guvernare de dreapta ca soluţie politică“, a spus Băsescu, invitându-i pe liderii liberali să ia cuvântul şi să-şi spună punctul de vedere.
Crin Antonescu a spus că are convingerea că Traian Băsescu vrea PNL doar ca pe un fel de „colaboratori“.  
„Aveţi mijloacele constituţionale şi legale să ne împiedicaţi accesul la putere, nu aveţi mijloacele să ne împiedicaţi accesul la opoziţie (…) E ceva de făcut şi acolo, vă asigur, şi, cu îngăduinţa dumneavoastră, v-o promit“, a spus Antonescu.
Liderul PNL a spus că PNL „nu fuge de greu“, nu preferă o variantă mai comodă electoral, ci are nişte obiective, nişte principii pe care le va urmări fie la putere, fie în opoziţie. „Nu putem intra într-un sistem de putere pe care îl controlaţi“, i-a spus Antonescu preşedintelui.
„Campania electorală s-a terminat, domnule Antonescu, şi avem câteva probleme“, i-a replicat Băsescu, subliniind că aceste probleme sunt legate de instalarea unui guvern şi de respectarea voturilor, aşa cum le-a primit fiecare.
„Vă invit să participaţi la guvernare alături de PD-L şi UDMR“, a mai spus Băsescu, adăugând că formula guvernamentală trebuie să fie construită „aşa cum electoratul a dictat. La întâlnirea cu PSD, preşedintele Traian Băsescu a spus că opţiunea lui este pentru „un guvern sigur“ şi că va merge „pe o formulă care să securizeze stabilitatea guevrnamentală“. „Eu am două experienţe neplăcute – un prim-ministru desemnat a considerat după doi ani că e bine să rămâi singur la guvernare, alta în care, din motrive electorale, un partid a plecat în bloc de la guvernare“, a spus Băsescu. Şeful statului a precizat că în această dimineaţă va anunţa un prim ministru. „După ce voi desemna premierul, analizaţi posibilitatea de a participa la un guvern de uniune naţională“, le-a spus Băsescu celor de la PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII