14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarroso recomandă un guvern cu largă susţinere în parlament

Barroso recomandă un guvern cu largă susţinere în parlament

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu un mesaj de felicitare cu ocazia realegerii în funcţie, spunându-i că „prima şi cea mai urgentă sarcină“ pe care o are este formarea unui nou guvern, „capabil să aibă o largă susţinere în parlament“. „Prima şi cea mai urgentă sarcină care stă acum în faţa dumneavoastră este formarea unui nou guvern, capabil să reunească un larg sprijin în parlament. O abordare consensuală şi inclusivă este cu atât mai importantă în aceste vremuri dificile“, îi transmite preşedintele Comisiei Europene lui Traian Băsescu.
„Sunt convins că veţi continua efortul de modernizare a ţării dumneavoastră, cerut cu atâta ardoare de poporul român“, adaugă şeful executivului european, care face parte din PPE, familia politică europeană unde este afiliat şi PD-L, partidul care l-a sprijinit pe Traian Băsescu la Preşedinţia României. „În numele Comisiei Europene, vă felicit călduros pentru câştigarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al României“, spune Barroso în mesajul adresat lui Traian Băsescu. „Aşteptăm susţinerea dumneavoastră pentru proiectele europene, într-un moment în care încercăm să consolidăm ceea ce am realizat împreună pentru a face faţă provocărilor economice“, adaugă preşedintele Comisiei Europene. „Vă asigur de angajamentul Comisiei Europene pentru susţinerea continuă şi solidaritatea cu România“, menţionează el. Comisia Europeană a contribuit, alături de FMI, la acordarea unui împrumut de 20 de miliarde de euro României pentru a face faţă crizei economice.
O delegaţie a FMI şi CE se află în aceste zile în ţara noastră pentru noi discuţii referitoare la bugetul pe 2010, în condiţiile în care criza politică şi alegerile din România au determinat FMI să blocheze acordarea unei tranşe de 1,5 miliarde de euro din împrumut până la instalarea unui guvern stabil la Bucureşti şi adoptarea bugetului pe 2010. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII