5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegerile din Spania nu au fost fraudate

Alegerile din Spania nu au fost fraudate

Un membru al PSD, care a luat parte la procesul de votare din Spania, a declarat pentru HotNews.ro că nu au existat fraude şi că tot procesul de votare a fost corect. Liderii PSD Titus Corlăţean şi Liviu Dragnea au acuzat PD-L de fraudarea masivă a votului în diaspora, în special în Spania. Marţi seară, la Antena 3, Dragnea a dat câteva exemple şi a menţionat Secţia de votare din Burgos. Îl contrazice însă chiar reprezentantul PSD, care a fost prezent la procesul de votare din Spania.

Într-o emisiune difuzată la Antena 3, Liviu Dragnea a prezentat câteva exemple de fraude din Spania. „În Spania, reprezentantul nostru, sesizând şi el cum se fură şi câte fraude se fac, le-a cerut preşedinţilor secţiilor de vot de acolo să elibereze copii după listele speciale. În câteva secţii – Alicante Casteleon, Valencia, Hetafe şi Burgos – funcţionari din Ministerul de Externe au refuzat să dea aceste liste la solicitarea colegului nostru, care a spus că este o obligaţie legală. El a primit un răspuns năucitor: «Ei şi ce o să îmi faci? Ce o să îmi faceţi voi?» Ăsta a fost răspunsul celor de la Ministerul de Externe“, a declarat liderul PSD.
Dragnea a arătat cazul unei femei care ar fi dat o declaraţie că nu a votat nici în Spania, nici în România, dar că ar apărea că ar fi votat într-o secţie din Bucureşti. „Avem şi declaraţii olografe ale unor persoane care spun că nu au votat, dar care apar că au votat. Spre exemplu, doamna Tătaru Mariana, care susţine că nu a votat, dar care spune că are cunoştinţe că a fost înregistrată ca votantă“, a mai declarat Dragnea.

Reprezentant PSD în Spania: „Nu a existat în turul doi nici o fraudă“

Cristinel Iordache, reprezentantul PSD la alegerile prezidenţiale în Spania, a fost prezent pe 6 decembrie în Secţia de votare din localitatea Burgos, unde liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnalat că s-ar fi fraudat. „În primul rând, nu înţeleg declaraţiile din ţară, de la televizor. Ce pot să vă spun este că eu sunt reprezentantul PSD şi aş avea toate motivele să spun că au fost fraude, dar, dacă nu au fost, nu am cum să spun asta. Nu a venit nimeni cu furgoneta, nu a votat nimeni de mai multe ori. Cel puţin eu asta am văzut şi asta ştiu“, a declarat Cristinel Iordache.
El a mai comentat şi acuzaţiile făcute de Liviu Dragnea la adresa reprezentanţilor Ministerului de Externe. „Nu este adevărat că nu mi s-au dat documentele. Mie mi s-au cerut de la partid procesele-verbale. Eu le-am cerut, iar cei de la Ministerul de Externe mi le-au dat şi eu le-am trimis pe e-mail la Bucureşti. Nu a fost nici o problemă“, a declarat Cristinel Iordache, pentru HotNews.ro
PSD a cerut, prin Titus Corlăţean, renumărarea voturilor din diaspora, acuzând fraude electorale comise de PD-L. „În situaţia dată, extrem de tensionată, şi când, iată, apar probe tot mai evidente privind frauda electorală comisă de PD-L inclusiv, sau poate, mai ales, în secţiile de votare din străinătate, apare tot mai clară şi necesară o procedură transparentă de renumărare a voturilor, de verificare a proceselor-verbale, a codurilor numerice personale“, a mai spus Corlăţean. El a mai cerut şi numărarea voturilor din diaspora în Bucureşti. BEC a respins această cerere.
PSD a reuşit însă să determine renumărarea voturilor în Secţia de votare din Bologna. Mai exact, şeful Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate a decis renumărarea după ce a apărut o eroare tehnică. După renumărare s-a constatat că nu a existat nici o fraudă şi că numărătoarea voturilor a fost corectă şi prima dată.

Attila BIRO HotNews.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII