20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fată de 18 ani a murit pentru că nu purta centura de siguranţă

O fată de 18 ani a murit pentru că nu purta centura de siguranţă

O tânără a decedat, iar prietenul ei a ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un imobil, în Slatina. Accidentul s-a petrecut luni noapte, la intersecţia străzilor Vintilă Vodă şi 1 Decembrie.

O fată de 18 ani şi-a pierdut viaţa, iar prietenul ei a fost transportat la spital, în urma unui violent accident de circulaţie, petrecut luni noapte, la Slatina. Evenimentul s-a produs în jurul orei 1.40. Marius Petrică Rotaru, de 22 de ani, din oraş, conducea un autoturism înmatriculat în Spania pe strada Vintilă Vodă. Potrivit poliţiştilor, la intersecţia cu strada 1 Decembrie, la efectuarea unui viraj la stânga, tânărul a pierdut controlul volanului. Maşina sa a intrat în porţile unui imobil, a lovit o conductă de gaze şi s-a oprit apoi în casa respectivă. În urma accidentului, Cristina Mihai, de 18 ani, din localitate, pasageră pe locul din dreapta faţă al maşinii, a fost proiectată pe asfalt şi a murit pe loc. Echipajul de pe salvare a transportat-o la spital în speranţa că mai poate fi salvată. Tânărul de la volan a fost rănit la cap şi a fost dus la spital, fără să rămână internat. „Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut şi nu a necesitat internare. Fata a fost adusă la Urgenţe în jurul orei 2.10. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, era decedată“, a spus Cristina Tihan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Pompierii au asigurat zona

În urma impactului, conducta de gaze a fost distrusă. Un echipaj de pompieri s-a deplasat la faţa locului pentru a asigura zona. Ulterior, acolo au ajuns şi reprezentanţi de la Distrigaz, care au întrerupt gazele şi au remediat defecţiunea. „Am acţionat pentru a asigura zona, întrucât o conductă de gaze a fost spartă şi exista pericolul unei explozii. Militarii au curăţat apoi carosabilul de combustibil şi au strâns resturile maşinii“, a declarat Viorel Stanca, de la Biroul de relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

„Au existat două
impacturi“

Potrivit poliţiştilor care s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, autoturismul a lovit porţile unui imobil şi apoi o clădire. „Din cercetările făcute la faţa locului a reieşit că în momentul producerii accidentului au existat două impacturi – maşina a lovit întâi porţile unui imobil, după care s-a izbit de acesta. Nu s-a stabilit încă viteza cu care circula autovehiculul. Acul vitezometrului s-a blocat la 60 km/h. E posibil ca acesta să se fi oprit în urma ultimei coliziuni, cea cu imobilul“, a spus poliţistul care a făcut cercetări la locul accidentului, comisarul Nicolae Cărămizaru, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Olt. Oamenii legii mai spun că fata nu purta centura de siguranţă, altfel ar fi putut scăpa cu viaţă. „Tânăra se pare că nu purta centura de siguranţă şi din acest motiv a fost proiectată pe carosabil, unde a fost găsită într-o baltă de sânge. S-a lovit cu capul ori de asfalt, ori de bordura trotuarului. Dacă purta centura nu avea cum să fie proiectată din maşină, mai ales că, din ce am constatat noi, pe partea dreaptă a autovehiculului impactul nu a fost atât de puternic“, a mai spus Cărămizaru. Conducătorul auto nu consumase alcool, afirmă poliţiştii. Acum el este cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII