16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi cu posibilităţi financiare reduse, ajutaţi de Vasiliada Târgu Jiu

Elevi cu posibilităţi financiare reduse, ajutaţi de Vasiliada Târgu Jiu

20 de elevi din Târgu Jiu, care fac parte din familii cu probleme financiare sau familii monoparentale, vin, câteva zile pe săptămână, la Centrul Social pentru Copii şi Tineri „Vasile cel Mare“, centru înfiinţat de Asociaţia Vasiliada Târgu Jiu printr-un proiect implementat în luna octombrie a anului trecut. Potrivit Iulianei Enulescu, asistent social în cadrul asociaţiei, centrul a fost înfiinţat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi a avut ca beneficiari direcţi 60 de copii, pe o perioadă de opt luni. „Proiectul era pe şase luni, dar am mai obţinut încă două luni, în care elevii au beneficiat de meditaţii la limba engleză, la informatică, informări cu privire la drepturile copilului, activităţi privind educaţia civică, activităţi recreative. Beneficiarii proiectului au fost copiii din Roşia de Amaradia, Bumbeşti-Jiu, Mătăsari, Dragoteşti, Motru, Rovinari şi Târgu Jiu“, a spus Iuliana Enulescu.

Daruri de Crăciun

Acum, la mai bine şase luni de la finalizarea activităţilor impuse de desfăşurarea proiectului, la Centrul Social „Vasile cel Mare“, 20 de elevi vin câteva zile pe săptămână şi iau meditaţii alături de şase profesori voluntari. „Este un lucru foarte important faptul că aceşti profesori fac voluntariat aici. Copiii sunt din familii cu probleme, dar au rezultate foarte bune la învăţătură. Familiile lor nu îşi pot permite să îi trimită la pregătire, însă aici lucrează cu profesorii la materii precum limba română, engleză sau matematică. Este un fel de program after school. Copiii sunt în clasele V-VIII, iar cei care la anul vor merge la liceu nu vor mai veni la centru. Unii au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, alţii au probleme financiare, alţii fac parte din familii monoparentale. Unora le este greu să-şi ţină copiii la şcoală, însă fac tot posibilul pentru acest lucru, să le asigure un viitor“, a spus Iuliana Enulescu.
Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, din donaţiile şi sponsorizările obţinute, Iuliana Enulescu, unicul angajat al Asociaţiei Vasiliada Târgu Jiu, le-a pregătit copiilor mai multe cadouri. „Vor primi dulciuri, alimente, fructe şi rechizite. Nu numai cei 20 de la centrul social, ci şi alţi copii pe care noi îi monitorizăm şi pe care îi ajutăm frecvent. Avem pregătite 30 de pachete“. 

Vasiliada şi cei 2% din impozit

Asociaţia Vasiliada Târgu Jiu „trăieşte“ din donaţii, sponsorizări şi are mare nevoie de sprijin în noul an. „Avem nevoie ca oamenii să ne doneze acel 2% din impozit. Anul trecut am avut 175 de cetăţeni care au completat în fişa de impozit că direcţionează acel 2% către Vasiliada, filiala Târgu Jiu. Este foarte important orice ajutor“, a spus Iuliana Enulescu. Mulţi dintre gorjeni optează să doneze acei bani Mănăstirii Lainici.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII