13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBerceanu: Asta-i România bunului-simţ: când pierzi, ceri mai mult

Berceanu: Asta-i România bunului-simţ: când pierzi, ceri mai mult

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ieri că pretenţia PNL de a da premierul unui cabinet PD-L – PNL arată că, de fapt, liberalii fie nu-şi doresc să intre la guvernare, fie vor să obţină mai mult decât ar fi îndreptăţiţi.
„Considerăm că aşa cum este parlamentul decis acum un an de alegători, guvernul ar trebui să fie de dreapta. Uneori, unii politicieni au avut interese transcedentale sau transpartinice, dar cred că partea asta a lucrurilor s-a încheiat“, a declarat ieri Radu Berceanu.
Condiţia pusă de Crin Antonescu i se pare inacceptabilă ministrului. „Văd că reîncep condiţiile care înseamnă, de fapt, «nu vrem să intrăm în guvern». Doar ca să avem onoarea să discutăm, trebuie prim-ministru liberal. Da, avem premier liberal, Liviu Negoiţă, care şi-a început cariera politică ca deputat în PNL-ul domnului Cerveni“, a spus democrat-liberalul.
Berceanu a spus că discuţiile ar trebui purtate cu toate partidele pentru identificarea unei soluţii viabile pentru ieşirea din criză. Întrebat dacă PD-L l-a contactat pentru discuţii pe Dinu Patriciu, ministrul a răspuns: „Domnul Patriciu nu face politică. Atunci când voi avea nevoie de ceva în legătură cu ţiţei sau alte lucruri, atunci am să discut. Nu cred că dânsul este o persoană cu care trebuie să dialogăm“.
Pedelistul a acuzat poziţia inflexibilă a liberalilor, precizând că PD-L nu poate fi de acord cu condiţiile puse. „Până acum opt luni, mi se părea că este posibil un dialog între mine şi Crin Antonescu în legătură cu orice fel de temă. Văd că acum are nişte fixisme bine înrădăcinate. Probabil aşa se întâmplă când ajungi preşedinte de partid. Sper să nu ajung vreodată preşedinte, să nu mi se întâmple acelaşi lucru (…) Asta-i «România bunului simţ»: când pierzi, ceri mai mult decât ai fi cerut dacă ai fi câştigat“, susţine democrat-liberalul.
El s-a declarat în dezacord şi cu senatorul PNL Puiu Haşotti, care a spus că va vota instalarea unui guvern PD-L, dar nu-l va susţine în parlament. „L-am văzut pe domnul Haşotti spunând că va vota un guvern minoritar, dar nu-l va susţine în parlament. Adică poţi să te baricadezi în parlament şi să te distrezi pe seama lucrurilor care se întâmplă la guvernare. Parlamentarii trebuie să fie şi ei responsabili, ca toţi cei aleşi“, a conchis Berceanu.
Liderul PNL, Crin Anto-nescu, a spus ieri-dimineaţă la un post de radio că singura „împrejurare“ în care PNL ar putea discuta despre o guvernare alături de PD-L e ca liberalii să dea premierul, el explicându-şi apoi declaraţia, la un post TV, arătând că nu crede că PD-L va accepta un premier liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII