23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlharii poştăriţei din Rovine au fost prinşi

Tâlharii poştăriţei din Rovine au fost prinşi

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reuşit să îi prindă la Braşov pe autorii jafului comis la jumătatea lunii octombrie asupra unei poştăriţe din Craiova, căreia i-au luat aproape 50.000 de lei.

Factorul poştal Mariana Predoi, de 50 de ani, care avea sectorul în cartierul Rovine din Craiova, a plecat în dimineaţa zilei de 14 octombrie de la Oficiul Poştal nr. 7 cu geanta plină de corespondenţă, plus alocaţiile şi pensiile pentru 105 persoane. Femeia a apucat să achite numai două pensii, pentru că, în jurul orei 9.30, când a ajuns la blocul J2 de pe strada Carol I, un bărbat i-a furat geanta şi a fugit. Poliţiştii doljeni au stabilit că atunci când femeia a intrat în blocul J2, odată cu ea a intrat şi un tânăr, care a urcat pe scări. Poştăriţa şi-a aşezat geanta jos şi s-a apucat să pună corespondenţa în cutiile poştale, moment în care acelaşi tânăr, care numai se prefăcuse că urcă la etaj, s-a întors şi i-a luat geanta. Mariana Predoi le-a povestit poliţiştilor că hoţul i-a dat cu un spray în ochi, că a îmbrâncit-o şi lovit-o.
Incidentul a fost văzut de câteva persoane, care au alergat după hoţ, însă nu au reuşit să îl prindă pentru că acesta a fugit cu o maşină care îl aştepta la câteva zeci de metri de scara blocului J2. După jaf, în jurul prânzului, oamenii legii au găsit geanta poştăriţei abandonată în apropiere de localitatea Pieleşti. Din ea lipseau doar banii, mandatele poştale şi corespondenţa fiind intacte. Nichi Motoi, directorul coordonator regional al Direcţiei Regionale de Poştă Craiova, a declarat pentru GdS că în momentul jafului poştăriţa avea în geantă aproximativ 47.000 de lei. „Suntem mai liniştiţi acum, când am aflat că i-au prins, pentru că nu vor mai ataca alţi poştaşi de la noi sau din alte localităţi. Nu cred că prejudiciul va mai fi recuperat“, a spus Nichi Motoi.

Şi-au cumpărat un Jeep Grand Cherokee

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, miercuri, în Braşov, au fost reţinuţi autorii jafului, aceştia fiind Codruţ Motorga, de 27 de ani, din Craiova, şi Mihaela Oprea, de 25 de ani, din Braşov. Tinerii au fost ridicaţi din locuinţa Mihaelei Oprea şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj. Anchetatorii au stabilit că aceştia au pus la cale jaful, iar în dimineaţa zilei de 14 octombrie au mers în apropierea Oficiului Poştal nr. 7, aflat lângă Gara Craiova, au pus ochii pe victimă şi au urmărit-o până în scara blocului J2. Ajunşi acolo, Motorga i-a sustras poştăriţei prin violenţă geanta de serviciu, după care a fugit, s-a urcat într-o maşină fără numere de înmatriculare, condusă de Mihaela Oprea, şi au plecat. Potrivit anchetatorilor doljeni, în timpul scurs de la momentul jafului cei doi tineri au cheltuit toţi banii. Aceştia şi-au cumpărat un Jeep Grand Cherokee la mâna a doua, pe care au dat 15.000 de lei, iar restul de bani i-au cheltuit prin diverse staţiuni.     

Arestaţi pentru 29 de zile

Cei doi tineri au fost duşi ieri-dimineaţă în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiaţi. După ce au recunoscut fapta comisă, Codruţ Motorga şi Mihaela Oprea au fost duşi la Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie. Judecătorii craioveni au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII