15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalI-a tăiat limba nepoatei

I-a tăiat limba nepoatei

Un ucigaş eliberat condiţionat de judecătorii craioveni, după patru ani de închisoare, a încercat să săvârşească o nouă crimă.

Un criminal eliberat din puşcărie de judecătorii craioveni, pe motiv că era prea bătrân ca să stea în spatele gratiilor, a fost la un pas de a face o nouă victimă. După ce, cu patru ani în urmă, şi-a ucis fratele, zilele trecute a încercat să o taie pe nora fratelui său, lovind-o de mai multe ori cu cuţitul şi tăindu-i limba.

Crimă pentru pământ

În august 2005, doljeanul Ştefan Ghergu, atunci în vârstă de 68 de ani, din Ciupercenii Noi, l-a omorât pe fratele lui, Constantin Ghergu, de 75 de ani. De vreo cinci ani, cei doi îşi purtau o duşmănie cruntă din cauza pământului pe care-l moşteniseră împreună de la părinţi, dar suprafaţa de teren era trecută toată pe numele lui Ştefan.
În urma unui scandal izbucnit în curtea pe care o împărţeau amândoi fraţii, Constantin a vrut să ia o nuia cu care să-l altoiască pe Ştefan. N-a apucat însă, pentru că, în momentul în care s-a întors cu spatele, Ştefan l-a lovit în cap cu o teslă pe care o avea la îndemână. Ambulanţa a sosit imediat la locul incidentului, dar, în drum spre Spitalul din Calafat, Constantin Ghergu a decedat.
Pentru săvârşirea infracţiunii de omor, criminalul a fost condamnat la nouă ani de închisoare. N-a stat însă în spatele gratiilor decât trei ani. Pe 2 septembrie 2008, Ştefan Ghergu a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Craiova. Zilele trecute, el a făcut o nouă victimă.

Înjunghiată pentru casă

În urma procesului penal, fiul lui Constantin Ghergu i-a cerut unchiului său despăgubiri materiale. Deoarece criminalul nu avea bani, instanţa i-a acordat lui Ion Ghergu, fiul victimei, drept despăgubire, jumătatea de casă care i-a aparţinut lui Ştefan Ghergu. Astăzi, executorul judecătoresc urma să-l evacueze pe criminal din casă.
Ştefan Ghergu a aflat însă de marţi că executorul îl va arunca în stradă. N-a suportat ideea. A pus mâna pe cuţit şi l-a aşteptat în drum, cu gânduri de răzbunare, pe noul proprietar al casei. N-a apărut însă Ion Ghergu, ci soţia acestuia, Constanţa, de 44 de ani. Când a văzut-o, bătrânul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul la nivelul toracelui şi braţelor. Femeia a căzut la pământ, gemând, moment în care agresorul i-a mai aplicat o lovitură cu cuţitul direct în gură, provocându-i o plagă tăiată de 10 cm la nivelul limbii. Lăsându-şi victima într-o baltă de sânge, bătrânul s-a întors în curte. A luat un balot de paie şi l-a dus în casă, apoi i-a dat foc, cu gândul de a incendia imobilul ce urma să-i fie luat. Flăcările au fost stinse însă de pompierii chemaţi de vecini, iar ambulanţa a dus-o la spital pe victimă, în timp ce bătrânul era luat de poliţie.
În urma examinării rănilor femeii, medicii legişti au considerat că acestea i-au pus viaţa în pericol. Drept urmare, Ştefan Ghergu a ajuns din nou în spatele gratiilor, arestat preventiv de această dată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII