21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeoană: Este problema lui Năstase şi a lui Băsescu ce au făcut într-o viaţă anterioară

Geoană: Este problema lui Năstase şi a lui Băsescu ce au făcut într-o viaţă anterioară

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri, referitor la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu cum că Adrian Năstase i-ar fi solicitat o soluţie pentru închiderea dosarului său, că „ce a fost în trecut este important, dar nu relevant“ şi că nu ar mai interesa pe cineva „dacă dezgropăm morţii“.
„Să se lămurească domnul Băsescu cu domnul Năstase ce au făcut în viaţa lor anterioară, e problema Domniilor lor. Dacă dezgropăm morţii de acum cinci ani nu cred că interesează pe cineva, lumea vrea să vadă ce se întâmplă în următorii cinci ani. Ce a fost în trecut este important, dar nu relevant pentru preocupările de azi ale românilor“, a răspuns Mircea Geoană.
Acesta a dat exemple de chestiuni pe care le consideră relevante acum: „Astăzi avem un şomaj de 650.000 de oameni, astăzi 100.000 de firme din România şi-au închis porţile, astăzi suntem într-un moment economic şi social extrem de complicat“.
„Deci, cred că acest tip de discuţii sunt discuţii simpatice între lideri politici, dar irelevante pentru omul obişnuit din România“, a conchis Geoană.
Traian Băsescu a spus că Adrian Năstase şi Ludovic Orban au venit la el acasă cu intervenţii personale, primul cerând o soluţie pentru închiderea dosarului său penal, iar Orban interesându-se dacă trecerea de pietoni pe care ar fi lovit un copil putea fi monitorizată de camerele web de la Cotroceni.
„Pot să vă spun, Adrian Năstase a venit la mine acasă în prima parte a mandatului meu. Orban, când a avut accidentul cu maşina, cu copilul lovit pe trecerea de pietoni… (Năstase – n.r.) voia să găsim o soluţie să se închidă dosarul. Vă pot face această afirmaţie, dacă o va nega, o să am toate probele că a făcut-o. Pe Ludovic Orban, când a avut accidentul, îl frământa dacă pe Cotroceni sistemul de supraveghere filmează şi trecerea de pietoni. Era interesat dacă poate continua minciuna că nu a atins copilul“, a declarat preşedintele ieri, la Realitatea FM.
Traian Băsescu a precizat că poate demonstra vizitele cu registrul de la domiciliul său şi că „lista“ poate continua, dar nu a menţionat şi alte nume. Şeful statului a precizat, la solicitarea moderatorului, că a dezvăluit aceste aspecte doar acum, cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, pentru că nu l-a întrebat nimeni până acum.
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, scrie, într-o postare pe blogul său, că a fost acasă la Traian Băsescu, dar la invitaţia acestuia şi în urma unui telefon din partea şefului statului, care ar fi vrut să-i transmită că nu se află în spatele acţiunii împotriva sa şi a dosarelor de la DNA.
Năstase afirmă că „Traian Băsescu a făcut unele afirmaţii mincinoase la Realitatea FM“ şi a povestit cum acesta l-ar fi sunat în timpul şedinţei PSD în care i-a fost ridicat sprijinul din cauza problemelor din justiţie.
„În timpul cunoscutei şedinţe a PSD de la hotelul Confort, Traian Băsescu m-a sunat pe mobil să-mi spună că nu el este în spatele acţiunii împotriva mea. Eu îl acuzasem public că, prin intermediul lui Daniel Morar şi prin declaraţiile sale publice, a determinat măsurile de poliţie politică împotriva mea (autosesizarea DNA din 4 noiembrie 2005 etc). M-a invitat la el acasă (aş fi putut să merg acolo fără să fi fost invitat de el?) pentru a se justifica şi pentru a-mi spune că el nu dă dispoziţii procurorilor. La rândul meu, i-am spus că nu-l cred şi ne-am despărţit, eu păstrându-mi şi acum părerea că instrucţiunile respective le-a transmis prin intermediari“, povesteşte Năstase.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII