17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatriot pe două roţi

Patriot pe două roţi

Gheorghe Adam este pasionat de ciclism şi se laudă că până la 72 de ani a parcurs peste două milioane de kilometri. An de an, nea Adam participă la fiecare manifestare care omagiază vreun eveniment important din istoria României. Astfel, ziua de 1 Decembrie o petrece în fiecare an la Alba-Iulia.

Gheorghe Adam este gorjeanul care a parcurs pe două roţi peste două milioane de kilometri. Are 72 de ani, dar vârsta înaintată nu îl împiedică să meargă, în fiecare an, la Alba Iulia, pe bicicletă. Bătrânul şi-a făcut un obicei din a participa la manifestările organizate de 1 Decembrie şi parcurge sute de kilometri în memoria tatălui său, care a fost martor al Marii Uniri. Pentru că se consideră un patriot, bătrânului nu îi lipseşte în nici o călătorie drapelul naţional, pe care îl are arborat într-un loc special amenajat de el în spatele bicicletei, alături de însemnele Uniunii Europene. Bătrânul biciclist este un adevărat simbol „pe roţi“ al municipiului Târgu Jiu şi al Gorjului.

Inventator

Nea Adam se poate lăuda că are şi câteva invenţii: bicicleta cu patine şi bicicleta-amfibie. Bătrânul este o legendă locală, unii târgujieni mândrindu-se cu faptul că-l cunosc pe nea Adam. Gorjeanul merge în fiecare an şi la Ziua Marinei, precum şi la alte evenimente importante din ţară, tot pe bicicletă. Drumul spre Alba Iulia nu a fost aşa de greu de străbătut. „Fac toate astea pentru că înţeleg frământările poporului nostru de la începuturi şi până azi. Hăituit de unii şi de alţii… Am zis să cinstesc şi eu cum pot eroii neamului care au mers până la a-şi da viaţa ca să-şi apere nevoile şi neamul… De-aia sunt eu necăjit când îi aud pe unii că nu le place România. Dom’le, nu mai zice aşa! Zi că nu-ţi plac nişte români, nu că nu-ţi place ţara ta!“, a spus nea Adam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII