13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrietenii şi rudele şi-au luat adio de la Alex Popovici

Prietenii şi rudele şi-au luat adio de la Alex Popovici

Alexandru Popovici, băiatul de 19 ani care s-a sinucis din cauză că iubirea vieţii lui, profesoara de limba română, l-a părăsit, a fost înmormântat sâmbătă, în cimitirul din satul natal Sterpoaia. Profesoara nu a participat la funeralii, deşi tânărul îşi dorise acest lucru.

Jale şi multe lacrimi la înmormântarea tânărului care a decis să-şi pună capăt zilelor fiindcă avusese parte de o decepţie în dragoste. Alex Popovici a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni şi vecini, care l-au plâns amarnic şi care îl vor păstra viu în sufletele lor. De la înmormântare au lipsit foştii profesori ai tânărului. Durerea din sufletul părinţilor care au rămas fără unul dintre copii nu poate fi redată. Cuvintele lor de jale au impresionat pe toată lumea. „Eşti sufletul meu. Ce o să mă fac eu fără tine? Alex, Alex… Nu pot să trăiesc fără tine!“, spunea, printre lacrimi, Dan Popovici, tatăl lui Alex. Bunica tânărului şi-a jelit nepotul fără întrerupere: „Arză-o-ar focul, mamă, că nu merita! Sunt atâtea femei. Nu merita să-ţi iei viaţa pentru nimic în lume“. Înainte de a fi introdus în cavou, mama lui Alex i-a oprit pe cei care duceau sicriul în groapă: „Nu îl băgaţi aşa de repede. Lăsaţi-l să mai stea cu mine!“.

Trei sinucigaşi pe uliţa din Sterpoaia

Alex Popovici a copilărit pe o uliţă din satul Sterpoaia al comunei gorjene Aninoasa. În anul 2006, doi tineri, care pe atunci aveau 19 ani, şi-au luat viaţa la interval de trei săptămâni. Erau prieteni şi nu se cunosc motivele pentru care s-au sinucis. Unul dintre ei era elev la Arad, iar celălalt, la Târgu Jiu. Crescuseră împreună şi au murit la scurt timp unul după altul. După trei ani, şi Alex Popovici, tot de 19 ani, a ales să-şi curme viaţa din cauza unei depresii în dragoste. „Parcă este un blestem, Alex este al treilea băiat de pe uliţa asta care s-a sinucis. Au mai fost doi… Păcat! Copii tineri, cu toată viaţa înainte… Erau vecini cei doi care au murit acum trei ani şi Alex“, a spus o localnică din Sterpoaia. Slujba de înmormântare a fost oficiată în faţa bisericii din sat, în cimitirul de aici fiind depus şi coşciugul cu trupul neînsufleţit al lui Alex Popovici.

Profa de română nu a participat la înmormântare

Ramona Mischie, profesoara de limba română care a avut o relaţie de scurtă durată cu Alex Popovici, nu a participat la funeraliile tânărului, cu toate că acesta îi lăsase în calculator un bilet prin care îi transmitea să vină la înmormântare. Alex ar fi vrut ca iubita lui profesoară să participe „activ“ la înmormântarea sa. „Vreau să mă întâlnesc cu ea, cu profesoara. Alex i-a lăsat scris în calculator să se implice activ în înmormântarea lui. Eu nu dau vina pe ea că s-a sinucis fratele meu. Dar trebuia să îi avertizeze pe părinţii mei, să îl poată ajuta pe Alex“, a spus Andra Popovici, sora lui Alex.

Consiliere pentru elevi şi cadrele didactice tinere

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a decis ca, de acum încolo, toţi elevii şi cadrele didactice tinere să fie consiliaţi de psihologi. Se doreşte evitarea pe cât posibil a unor cazuri asemănătoare cu cel al lui Alex Popovici. Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct, a declarat că Ramona Mischie este un cadru didactic foarte bine pregătit, pasionat de această meserie. „Ramona Mischie este un cadru didactic deosebit, sensibil, o floare rară printre ceea ce a apărut în ultima vreme în sistemul de învăţământ. Numai conducerea Colegiului Tehnic «Gheorghe Magheru» poate lua vreo măsură împotriva ei. Noi putem doar consilia atât profesorii, cât şi elevii. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru, îmi pare rău că un băiat inteligent şi tânăr a ales această cale. Sper ca profesoara să treacă peste acest eveniment, căci, cu siguranţă, şi ea suferă“, a afirmat Gheorghe Mitescu.
Apropiaţii Ramonei Mischie nu cred că aceasta ar fi avut o relaţia amoroasă cu Alex Popovici: „Este o profesoară excepţională, în ciuda vârstei sale. Muncea mult cu elevii, pe cei de la profesională îi alfabetiza, ceea ce puţini profesori fac, îşi dădea silinţa să îi înveţe“, a spus Gabriel Galtoi, cadru didactic la Liceul „Gheorghe Magheru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII