22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSinucidere din dragoste pentru profa de română

Sinucidere din dragoste pentru profa de română


Un tânăr de 19 de ani din Târgu Jiu s-a sinucis miercuri după-amiază într-un mod bizar: a pulverizat substanţe toxice (cel mai probabil spray de insecte sau gaz de brichetă) într-o pungă pe care şi-a pus-o pe cap. Pentru a fi sigur că nu scapă cu viaţă, tânărul a legat punga. Ieri, oamenii legii au aflat şi motivul pentru care el şi-a încheiat socotelile cu viaţa: suferise prima decepţie în dragoste, după ce avusese o relaţie cu fosta lui profesoară de limba română.

Alex Popovici era un tânăr foarte inteligent, pasionat de calculatoare. Băiatul a ales să-şi curme viaţa din cauza unei decepţii în dragoste: se pare că avusese o poveste de dragoste cu fosta lui profesoară de limba română. Aceasta a pus capăt relaţiei, lucru care l-a făcut pe Alex să se gândească să-şi ia viaţa. Potrivit rudelor, povestea de iubire dintre Alex, de 19 ani, şi Ramona Mischie, de 27 de ani, a început încă de când aceasta îi era profesoară la liceu. „A fost prima lui iubire şi prima decepţie în dragoste. O iubea mult, probabil. Ea, fiind mai în vârstă, ar fi trebuit să aibă minte. Profesoara este vinovată. Am înţeles că mama ei nu era de acord cu relaţia lor. El a mai încercat să se sinucidă, din aceeaşi cauză. Profesoara ar fi trebuit să îi avertizeze pe părinţi“, a spus unchiul băiatului.
Din primele cercetări ale oamenilor legii a rezultat că Alexandru a aşteptat să plece părinţii săi de acasă, după care s-a încuiat în camera sa, a pulverizat substanţe toxice în punga de plastic pe care şi-a pus-o pe cap şi pe care şi-a legat-o în jurul gâtului cu o curea. În momentul în care părinţii lui au revenit la domiciliu, au găsit uşa apartamentului blocată şi au fost nevoiţi să o spargă. Pe tânăr l-au găsit în camera sa, decedat, şi au anunţat poliţia. Un procuror criminalist şi un medic legist au sosit la faţa locului pentru a face lumină în acest caz, pentru că tânărul nu a lăsat nici un bilet de adio şi nici un semn prin care să-şi explice gestul. „Din primele cercetări efectuate se pare că este vorba despre o sinucidere. Suspiciuni cu privire la alte fapte nu există. Cert este că s-au folosit substanţe toxice“, a declarat procurorul criminalist Emil Moţa. „Cauza morţii este asfixia într-un spaţiu închis. Este un caz de sinucidere cum nu am mai întâlnit. Tânărul a inhalat gaz de brichetă şi insecticid şi apoi şi-a legat acea pungă în jurul gâtului. A rămas fără aer“, a spus Claudia Beldean, şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj.

„O iubea mult, mult de tot“

Miercuri după-amiaza, părinţii lui Alex Popovici s-au întors acasă pentru a lua masa împreună cu fiul lor. Îşi iubeau nespus unicul fiul, pe care îl descriu ca pe un copil cuminte, foarte inteligent, pasionat de calculatoare. „Când am venit acasă, am găsit uşa încuiată şi, după mai multe încercări, am ajuns în cameră… era mort. A fost găsit în calculator un bilet către o fată. Am înţeles că era profesoara lui. O iubea mult. Nu ştiam că are o relaţie, nu ne-a spus nimic. Dacă aş fi ştiut, îi lăsam, eram de acord… A găsit fiica mea un bilet în calculator, în care Alex scrisese că o iubea mult, mult de tot. Aşa am auzit, că ar fi vorba despre fosta lui profesoară de română. Era un copil cuminte. A lăsat scris că pentru ea s-a sinucis“, spunea ieri tatăl tânărului, plângând în hohote.
Sora lui Alex, întoarsă de la Bucureşti miercuri seară, a fost cea care a găsit biletul cu pricina: „Am găsit în calculator un text. Din ultimele lui cuvinte, asta am înţeles… În esenţă, din cauza profesoarei de română s-a sinucis. O iubea mult şi suferea pentru că se terminase relaţia. A intervenit mama ei şi de aceea s-a sfârşit povestea lor“, a spus sora tânărului. „Ea l-a băgat în pământ. Ea trebuia să-i anunţe părinţii, că ştia că a mai încercat să se sinucidă. Dacă o prind pe fata aia, o omor cu mâinile mele. De ce, în loc să-l înveţe, l-a băgat în patul ei? S-a omorât copilul meu din cauza ei… Era un înger de băiat“, striga, jelindu-şi nepotul, bunica lui Alex Popovici.

A mai încercat să se sinucidă

„Au fost găsite mai multe însemnări în calculatorul lui, în care îşi exprimă stările şi gândurile. În acest mesaj scria că a încercat de mai multe ori să se sinucidă, în acelaşi mod. Nu se ştie cu exactitate dacă această relaţie cu profesoara de limba română a existat cu adevărat şi se vor verifica aceste aspecte. Niciodată nu am mai întâlnit un asemenea mod de sinucidere. A avut o voinţă foarte puternică, pentru că în orice moment putea să rupă plasa respectivă“, a declarat Emil Moţa, procurorul de caz.

Pasionat de calculatoare şi olimpic la informatică

Tânărul a absolvit liceul în vara acestui an, cu media de bacalaureat 9,64. Directorul Colegiului „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu, Marius Buzerea, l-a descris pe Alex ca pe un elev bun la învăţătură şi foarte pasionat de calculatoare. „Ne ajuta mereu când aveam vreo problemă cu calculatoarele, când aveam de făcut proiecte. Dar nu îmi vine să cred că între el şi profesoara de română a fost ceva. Alex venea la noi în liceu cam de două ori pe săptămână, ne ajuta la un proiect. Era un copil execepţional“, a spus directorul. Acesta a precizat că, în cursul anilor şcolari, Alexandru Popovici a participat la olimpiada de informatică, unde a avut rezultate bune, scria la revista liceului, Cuget Liber, şi învăţa bine.

Profesoara recunoaşte relaţia cu elevul

Ramona Mischie, profesoara de limba română a lui Alexandru Popovici, a recunoscut că avut o relaţie cu elevul său: „Nu am crezut că o să se ajungă aici. Mă şantaja mereu şi mă urmărea până la şcoală. Recunosc că am avut cu el o relaţie, dar de scurtă durată. Pentru că mi-am dat seama că, ceea ce eu credeam a fi iubire, era, de fapt, milă. Simţeam nevoia să-l ajut, să-l protejez. Avea nevoie de cineva care să-l asculte, pentru că era un singuratic. El făcuse o obsesie pentru mine. De aproape un an am vrut să rup această relaţie cu el, dar mă ameninţa că se sinucide. Au fost atâtea ameninţări de suicid, încât nu mai credeam în ele, pentru că a doua zi apărea la şcoală. Mă simt vinovată. Ar fi trebuit să dau dovadă de mai multă maturitate. Ar fi trebuit să-mi dau seama că e un copil cu probleme, dar nu am luat în serios ameninţările“, a spus profesoara potrivit www.gorjdomino.com

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII