19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA dispărut din Piaţa Centrală

A dispărut din Piaţa Centrală

O studentă de 21 de ani a dispărut fără urmă din Piaţa Centrală a Craiovei, în urmă cu cinci săptămâni. Poliţiştii au indicii că tânăra s-ar fi dus la muncă în străinătate, însă pun sub semnul îndoielii o asemenea variantă, având în vedere că ea a plecat fără bani, fără bagaje, direct de la serviciu.

Poliţiştii craioveni de la Secţia nr. 3 încearcă să facă lumină în cazul dispariţiei unei tinere de 21 de ani, despre care nu se mai ştie nimic de cinci săptămâni.
Liliana Nicoleta Cotoi trăia împreună cu Florin Costache, la locuinţa acestuia din Craiova – pe strada Drumul Muntenilor. Îşi câştiga existenţa ca vânzătoare, la standul din Piaţa Centrală din oraş pe care îl deţinea mama concubinului său. Potrivit site-ului Universităţii din Bănie, tânăra era studentă la Facultatea de Filosofie. Cu şase luni în urmă, din relaţia celor doi a rezultat un copil. Lăsau impresia unei familii fericite. Pe 23 octombrie însă, Liliana a dispărut fără urmă, direct de la serviciu, de la standul din piaţă.
A doua zi, Florin Costache a mers la poliţie pentru a anunţa dispariţia femeii. Aşa au aflat poliţiştii de la Secţia nr. 3 că tânăra fusese văzută ultima dată în ziua precedentă, în jurul orei 17.40. De atunci, nimeni nu mai ştia nimic de ea. Lăsase în urmă un bilet care însă nu putea decât să-i neliniştească pe cei apropiaţi. Era genul de bilet tipic sinucigaşilor.

„Am plecat acolo unde este linişte şi pace eternă“

„Vă rog să nu disperaţi! Am plecat acolo unde este linişte şi pace eternă. Spuneţi copilului meu că l-am iubit!“ – sunt câteva fraze din biletul lăsat de Liliana Nicoleta Cotoi. În plus, grijulie, tânăra mai amintea la sfârşitul acestui bilet de adio locul unde pusese banii din încasările acelei zile, la standul din piaţă.
Scrisoarea lăsată de Nicoleta i-a dus imediat pe poliţişti cu gândul la o sinucidere. În aceeaşi zi, însă, un SMS avea să-i încurce şi mai tare. La câteva ore după ce Florin Costache a plecat de la poliţie, a primit pe telefonul său un mesaj, de pe un număr de telefon necunoscut, altul decât cel al Lilianei. SMS-ul părea să vină însă de la Liliana, care îl anunţa pe Florin că pleacă la muncă în străinătate. „Peste o oră ies din ţară“, se menţiona în mesaj, fără a se preciza destinaţia. De atunci, nici un alt semn de viaţă…
Concubinul a solicitat poliţiei să nu fie mediatizat cazul dispariţiei Lilianei Cotoi. Tatăl Lilianei s-a adresat însă redacţiei noastre, cu rugămintea de a spune povestea fiicei sale, în speranţa că îl va ajuta cineva s-o regăsească. Gabriel Cotoi nu crede că SMS-ul primit de cel cu care trăia fiica lui ar fi fost expediat de Liliana şi nu dă crezare nici variantei unei plecări în pripă a fiicei sale direct la muncă în străinătate, fără bani, fără haine de schimb, fără bagaje, fără nimic. „Dacă ar fi plecat la muncă în Spania sau în altă parte, ne-ar fi dat un telefon să ne spună“, susţine tatăl Lilianei Cotoi.

Apel telefonic cu un număr ascuns

Cazul se află în continuare în atenţia lucrătorilor Secţiei nr. 3 Poliţie Craiova.
„Verificările continuă pentru identificarea locului unde se găseşte femeia în prezent. Ultimele date despre ea sunt că, pe 28 octombrie, l-ar fi sunat pe concubinul ei de pe un telefon cu număr ascuns şi i-ar fi spus că se află în Spania, unde ar munci la un hotel, fără să precizeze localitatea. Totodată, le-ar fi transmis celor din familie că în scurt timp le va trimite bani acasă, ceea ce până acum nu s-a întâmplat“, a precizat comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Orice persoană care are informaţii despre locul unde se află în prezent Liliana Nicoleta Cotoi şi poate ajuta la găsirea ei este rugată să contacteze poliţia sau redacţia ziarului nostru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII