15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon demisionează dacă Traian Băsescu nu câştigă în Craiova

Solomon demisionează dacă Traian Băsescu nu câştigă în Craiova

Antonie Solomon, preşedintele organizaţiei municipale a PD-L, a afirmat că va renunţa la această funcţie dacă nu va reuşi să obţină mai multe voturi pentru Traian Băsescu în Craiova. Solomon nu a avut nimic să îşi reproşeze pentru scorul slab obţinut în Bănie, pe care l-a pus pe seama nepopularităţii guvernului Emil Boc şi pe sărăcia din Dolj.

Antonie Solomon a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul organizaţiei municipale a PD-L, că, în ceea ce priveşte scorurile obţinute de Traian Băsescu şi Mircea Geoană, „nu PSD-ul a făcut minuni sau PNL, căruia nu îi vine să creadă că a ajuns la 20%, ci votul negativ anti-Băsescu, anti-guvernarea Emil Boc. De ce? Ştiţi bine că există 1,3 milioane de bugetari. Aceştia mai au în familie una-două persoane pe care trebuie să le întreţină. Când te apuci să treci la aceste măsuri nepopulare, când îi iei omului din bani, deja începi să ai o problemă. Mai dai o săptămână de concediu fără salariu, să nu te aştepţi la cine ştie ce minuni!“. Primarul Craiovei, preşedinte de organizaţie municipală, nu s-a ferit să critice alte aspecte ale campaniei electorale sau ale guvernării PD-L. „Au gândit prost, aş spune eu. Aceste măsuri sunt binevenite, dar nu într-o campanie electorală, mai ales că este o luptă extraordinară pentru putere. Partidele s-au comportat la fel, au lipit afişe, au mers la întâlniri, au împărţit brichete şi pixuri, cum se practică la noi, în România, de 20 de ani. Nu cu o brichetă şi un pix câştigi alegerile. Dar Traian Băsescu are
altfel de mesaj, un mesaj sincer“, a continuat Solomon. „Vă spun o greşeală de-a lui: trebuia, în momentul în care s-au finalizat alegerile generale, să facă alianţă cu PNL-ul. Nu cu ambiţii din acestea şi cu orgolii rănite. Dreapta ajunge la 50% în ţara asta. Ăsta este un semnal pentru politicieni“, a afirmat primarul municipiului.

Solomon: PSD a pierdut alegerile în Dolj

În opinia lui Solomon, PD-L poate recupera uşor diferenţa de scor pe Craiova dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană întrucât „cei care au votat cu liberalii or să stea acasă, iar electoratul dur al liberalilor nu cred că va vota vreodată cu PSD“. Solomon a explicat că „în Craiova nu este o tragedie. Dacă vă uitaţi peste cifre, care niciodată nu mint, PSD-ul a pierdut alegerile în Dolj. Faţă de cât au câştigat la alegerile generale, aici, la prezidenţiale, au pierdut. În Craiova, au venit la vot mai mulţi oameni decât până acum. Traian Băsescu a obţinut aproape 39.000 de voturi, iar Mircea Geoană – 50.000, deci, practic, este o diferenţă de 11.000 de voturi, care au plecat de la Traian Băsescu şi au mers la Crin Antonescu. Probabil că tineretul acesta, căruia îi place mult ideea de liberali, de liberalism, a mers către Antonescu. Deci, nu e o diferenţă greu de recuperat“. Partidul Social-Democrat are foarte mulţi adepţi în zonele sărace, potrivit primarului Solomon. „Suntem pe primul loc la şomaj în ţară, iar la Vaslui nici pe timpul lui Ştefan cel Mare nu s-a trăit bine. Acolo unde este sărăcia mai mare, PSD are mai mulţi aderenţi. Cum vă explicaţi că a pierdut la Mazăre, la celebrul dansator de samba, la Constanţa, şi Mircea Geoană a câştigat în Dolj? Păi, vă spun eu, e simplu: originea. Lumea zice «bă, e de-al nostru (Traian Băsescu – n.r.), e constănţean». Mircea Geoană e de-al nostru. Încă un handicap, să zic aşa, pentru mine şi pentru colegii mei în Craiova şi în Dolj. Este un argument, eu zic că plauzibil“, a explicat Solomon.

Solomon s-ar „sacrifica“ pentru Craiova în alt partid
 
După ce a expus scuzele pentru scorul slab obţinut de Traian Băsescu în Craiova şi în judeţ, Solomon a promis că, deşi nu l-a luat nimeni la rost, va renunţa la funcţia de conducere a organizaţiei municipale dacă nu va reuşi să câştige în Craiova. „Vă spun public că nu voi mai rămâne în fruntea organizaţiei. Înseamnă că nu sunt în stare să conduc această organizaţie formată din tineri curaţi şi aşa pot să dau posibilitatea unor tineri să conducă acest partid mult mai bine decât am făcut-o eu până acum. Şi eu nu sunt «ştiţi, dacă mă vreţi voi, revin». Am spus clar: de rezultatul votului de duminică depinde, să zic, şi viitorul meu politic în PD-L. Nu mi-a atras nimeni atenţia, m-am gândit eu mai demult…“, a declarat Solomon, menţionând că nu va pleca din partid deoarece „sunt prea bătrân să mă ţin de hai colo, hai colo“. Pe de altă parte, „dacă mi-ar da cineva 100 de milioane de euro pentru trei ani, să zică «poftiţi banii şi munciţi», parcă, pentru Craiova, aş face-o“, a spus primarul. Întrebat dacă PD-L va schimba strategia electorală pentru turul doi şi ce ar trebui să facă pentru ca Traian Băsescu să câştige, Solomon a declarat că „PD-L nu trebuie să facă nimic. Va face Traian Băsescu. O să spună adevărul în continuare, ce înseamnă această alianţă (PNL-PSD – n.r.) şi, bineînţeles, poporul va vota cum îi va dicta conştiinţa. Poate cei care sunt atât de creduli or să fie mai atenţi când merg la vot, să nu se mai lase minţiţi. Acum, iată că se poate câştiga şi prin demagogie, prin minciună, ceea ce nu îi stă în caracter lui Traian Băsescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

206 COMENTARII