13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Manţog, implicat într-un accident mortal

Ionel Manţog, implicat într-un accident mortal

Directorul Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, este în stare stabilă în urma accidentului produs ieri, având un traumatism cranian minor, iar poliţiştii au stabilit că incidentul s-a produs din cauza unei depăşiri neregulamentare efectuate de fostul lider al PD-L Gorj.

Evenimentul rutier a avut loc ieri după-amiază, în localitatea gorjeană Câlnic, la 20 de kilometri de Târgu Jiu. Ionel Manţog era singur în autoturism în momentul producerii accidentului, iar în ambulanţa cu care s-a ciocnit se aflau patru persoane: şoferul, asistenta, un pacient şi soţia acestuia. Potrivit reprezentanţilor poliţiei, accidentul rutier a avut drept cauză o depăşire neregulamentară. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autoturismului s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă care venea către Târgu Jiu, cu semnalele luminoase în funcţiune. În urma impactului, au fost rănite patru persoane, iar pacientul din ambulanţă a decedat. Cei doi conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nici unul nu a consumat alcool. Cercetările  continuă pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.

Un mort şi patru răniţi

Cinci persoane, între care şi Ionel Manţog, au fost transportate la spital, după ce la locul accidentului au fost trimise şapte ambulanţe. Fostul lider al PD-L, în prezent director în cadrul Complexului Energetic Turceni, a ajuns la spital cu un traumatism cranian minor, potrivit medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Starea lui Manţog nu este gravă, el fiind trimis la tomograf, pentru investigaţii. Ceilalţi trei răniţi au suferit diverse traumatisme. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bolnavul din ambulanţa implicată în accident, acesta decedând în drum spre spital. „În urma accidentului, cinci persoane au fost transportate la spital. Pacientul din ambulanţă a decedat, pe drum. Celelalte victime sunt în stare mai bună“, a declarat Jeana Prejbeanu, directoarea Serviciului de Ambulanţă Gorj.
„Au fost aduse la spital victimele unui accident de circulaţie, acestea având traumatisme craniene şi lombare. Un pacient care se afla în ambulanţă a decedat. Se pare că a suferit un infarct. El fusese trimis de la Motru la Târgu Jiu, cu suspiciune de infarct. Cauza decesului va fi stabilită de legişti, după efectuarea necropsiei. Soţia pacientului decedat are un traumatism la gambă, nu ştie că soţul a decedat. Şoferul ambulanţei implicate în accident a suferit un traumatism cranio-facial şi altul de coloană. Starea lui Ionel Manţog este stabilă. A suferit un traumatism cranian minor. Va fi dus la tomograf pentru investigaţii şi va fi internat în Secţia de chirurgie. Celelalte victime vor fi internate la Terapie intensivă“, a precizat Ramona Oprea, medic la UPU.

Martorii spun că BMW-ul lui Manţog avea viteză

Oamenii aflaţi în zonă în momentul producerii accidentului au afirmat că autoturismul condus de pedelistul Ionel Manţog avea viteză destul de mare. Poliţia Rutieră urmează să stabilească viteza cu care se deplasa maşina condusă de acesta şi împrejurările în care a avut loc accidentul rutier. „Persoanele care erau în ambulanţă au fost aruncate din maşină. Impactul a fost foarte mare. I-am văzut întinşi pe jos şi am anunţat salvarea“, a spus un bărbat. „A venit cu viteză şi a intrat în ambulanţă. Ambulanţa s-a răsturnat în şanţ, iar maşina aia străină a zburat mai departe şi s-a oprit lângă un pom“, a povestit o bătrână care a văzut accidentul.
Ionel Manţog a mai fost implicat, în postura de pasager, într-un accident care a avut loc în ianuarie 2007, în Mehedinţi. De asemenea, şeful de campanie al PD-L Gorj a avut anul trecut permisul auto suspendat pentru exces de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

70 COMENTARII