18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit după moarte

Urmărit după moarte

Familia lui Adrian Taşcău, decedat în iulie 2009, se simte agasată de somaţiile companiilor de telefonie mobilă. Mama lui Adrian spune că încă primeşte somaţii, deşi a trimis copii de pe certificatul de deces către Orange, Vodafone şi Cosmote. 

O familie din Craiova primeşte periodic facturi şi somaţii din partea companiilor de telefonie mobilă pe numele fiului mort în această vară. Maria Taşcău ne-a sesizat recent că primeşte avalanşe de somaţii pe numele lui Adrian, decedat în luna iulie. „Nu ştim ce să ne mai facem pentru că vin teancuri de somaţii şi facturi. Mi-a decedat băiatul acum patru luni prin suicid. A avut abonamente la Vodafone, Orange şi Cosmote, dar anunţase că îi fuseseră furate. Ulterior decesului, ne-am pomenit cu facturile şi somaţiile acasă. Soţul meu a plecat în baston şi a depus la sediile firmelor copii de pe certificatul de deces al lui Adrian. Ni s-a spus că se rezolvă, dar nu a fost aşa. Am primit alte somaţii“, a declarat Maria Taşcău. Factura neplătită la Orange însumează 297 de lei, cea la Cosmote – 304 lei şi alţi circa 70 de lei ar trebui achitaţi la Vodafone. Reprezentanţii companiei Cosmote – Craiova par cei mai dispuşi să rezolve problema bătrânei. „Părinţii trebuie să vină cu certificatul de deces şi atunci orice datorie dispare. Am mai avut asemenea cazuri şi s-au rezolvat. Am căutat în arhive şi nu am găsit certificatul de deces. Poate nu l-a depus la noi la magazin. În orice caz, am luat legătura cu doamna Taşcău şi i-am spus că oricine din familie care vine cu copia certificatului de deces rezolvă problema“, a spus Elena Cârstea, reprezentant al Cosmote. Reprezentanţii Vodafone nu erau la birou, dar au promis că ne contactează în cel mai scurt timp pentru rezolvarea problemei. La Orange însă, orice demers jurnalistic este blocat din start. „Nu putem divulga asemenea informaţii pentru că sunt confidenţiale. Trebuie să se prezinte titularul de contract sau reprezentantul legal al acestuia“, a afirmat Ancuţa Barbu, angajată a companiei. Ce să mai spunem la aşa răspuns?
Adrian Taşcău (41 de ani) s-a sinucis în iulie 2009, spânzurându-se de balconul casei sale din strada Maria Tănase, după ce soţia l-a părăsit plecând cu copilul în Italia. În mod ironic, companiile de telefonie care stresează familia lui Adrian cu somaţiile aveau sau au sloganuri publicitare sugestive: „In touch with life“ – Cosmote, „Trăieşte fiecare clipă“ – Vodafone sau „The future’s bright, the future’s Orange“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII