15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinisterul Educaţiei a stabilit zilele fără plată în numele profesorilor

Ministerul Educaţiei a stabilit zilele fără plată în numele profesorilor

Ministerul Educaţiei a modificat din nou calendarul perioadei în care dascălii trebuie să intre în concediu fără plată. Profesorii şi personalul nedidactic din unităţile de învăţământ doljene vor avea liber pe 30 noiembrie. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au primit această notă de la Ministerul Educaţiei şi au trimis-o tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ. „Deşi, iniţial, Ministerul Educaţiei oferise şansa inspectoratelor şcolare să aleagă între cele trei variante, a fost remisă o nouă adresă, potrivit căreia dascălii din întreaga ţară vor avea liber pe 30 noiembrie. Vacanţa de iarnă va începe pe 14 decembrie, şi nu pe 19, din cauza zilelor de concediu fără plată pe care profesorii şi le vor lua în perioada 14-18 decembrie“, a precizat Diana Buşoi, inspectoarea generală a ISJ.
Reprezentantul sindicatului FSLI a menţionat că dascălii din Dolj nu vor lua în considerare nota trimisă de minister până când nu va fi emis un ordin prin care să se anunţe aceste zile libere fără plată pe care dascălii trebuie să le ia. „Prin decizia luată, ministerul schimbă pur şi simplu structura anului şcolar. Tocmai de aceea, aşteptăm un ordin în acest sens. Dascălii din sindicatul FSLI Dolj deciseseră să intre în concediu fără plată în perioada 26 – 30 noiembrie, iar pentru decembrie rămăsese la latitudinea lor să decidă perioada: ori primele zile din decembrie, ori ultimele zile ale anului“, a menţionat Constantin Rada, preşedintele FSLI.
Elevii vor începe astfel vacanţa de Crăciun cu cinci zile mai devreme, iar la sfârşitul lunii noiembrie vor avea parte de mai multe libere din cauza zilelor de concediu fără plată pe care profesorii trebuie să şi le ia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII